HolotropikumMihaela Bilic szakértő: “Meg lehet élni napi egy tojással és egy almával...

Mihaela Bilic szakértő: “Meg lehet élni napi egy tojással és egy almával is”!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mihaela Bilic táplálkozásszakértő-orvos szerint nyugodtan lehet úgy is élni, ha az ember egy nap csak egy almát, és egy tojást eszik meg, nem kell túlzabálni magunkat. Ez a kijelentése bizony kissé kiverte a biztosítékot, igen megosztó reakciókat kapott.

A szakember kijelentése természetesen kissé hihetetlen: “Egy alma és egy tojás segítségével fent lehet tartani az egyensúlyt a szervezetben, és elkerülhető a válságállapot. A gyakori és minőségtelen étkezés sokkal károsabb, mintha egyszer, de egészségesen ennénk egy nap.

Régen a katonák mielőtt a harcba mentek volna megettek egy almát, és egy tojást. Elsőre lehetetlennek tűnik, hogy ilyen táplálkozás mellett hogyan tudtak teljesíteni a csatában. Azonban ha jobban belegondolunk, tápanyagokban gazdag ételeket vettek magukhoz.

A tojás gazdag fehérjében, vitaminokban, és értékes zsírsavakban, és ezek optimálisan szívódnak fel a szervezetben. Hogy a rost-, és C-vitamin mennyiséget is biztosítani tudjuk a szervezet számára, ezért kell almát is fogyasztani” – állítja Bilic.

A szakértő azt tanácsolja, hogy, aki fogyni szeretne, annak ideális lehet ez a diétás étrend, hiszen szervezete semmiben nem fog hiányt szenvedni. Nyugodtan döntse el mindenki maga, hogy mit bír meg a szervezete, és mi az, amire szüksége van a kiegyensúlyozott, és egészséges táplálkozáshoz.

Ha szüksége van akkor konzultáljon egy orvossal, vagy táplálkozásszakértővel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek