HolotropikumMiért válasszuk a bio életmódot? Fit bio reggeli tippek mindenkinek!

Miért válasszuk a bio életmódot? Fit bio reggeli tippek mindenkinek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Pár éve még ezekre az élelmiszerekre gyanakvással tekintettünk, manapság egyre többen fordulnak a bio táplálkozás felé, a mozgalom igazi divatirányzattá nőtte ki magát Hollywoodban is. A rengeteg félreértés tengerében azonban felmerül a kérdés, vajon mit jelent az, hogy bio?

bio muzli

Itthon a bio étrend még korántsem annyira elterjedt, mint Nyugat-Európában, vagy éppen Észak-Amerikában, de Magyarországon is egyre inkább utat tör magának. Hollywoodban sztárok tömege váltott organikus étrendre, mivel a hírességek is egyre jobban odafigyelnek, milyen tápanyagokat juttatnak szervezetükbe.

De mitől bio a bio?

A bio legegyszerűbben megfogalmazva attól az ami, tehát hogy ellenőrzött gazdaságból származik. Itt a termesztés során nem szabad műtrágyát, permetezőszereket használni, az alapanyagok feldolgozásánál pedig tilos mesterséges adalékok alkalmazása. A biotermékek mindemellett csak és kizárólag bio, öko, és organikus gazdálkodásból származhatnak, amit jól láthatóan a csomagoláson is fel kell tüntetni. A gazdálkodási forma szerves trágyázáson, valamint biológiai növényvédelmen alapul, és nem a kártevők irtására, hanem a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. Ebben az esetben a föld is lényeges szerepet játszik, alapkövetelmény, hogy ahol bio növényeket termesztenek, három éve egyáltalán nem kezelhetik vegyszerrel.

Miért érdemes ezt választanod?

A válasz nagyon egyszerű: mert egészségesebb. A modern táplálkozásnak hála szervezetünket rengeteg mesterséges anyag éri. Kimondatlan nevű anyagokkal vannak tele az élelmiszerek, melyek aztán lerakódnak szöveteinkben. Ennek eredménye kimerültség, az immunrendszer gyengesége állandó fáradtság. A bio táplálkozással rengeteg méreganyagtól megkímélhetjük szervezetünket, a termékek jó ízűek, magas minőségűek.

Induljon jól a nap!

A hírességek irigylésre méltó külsejéhez bizony nagyban hozzájárul, hogy odafigyelnek arra, mit és mikor étkeznek. Manapság Hollywood berkeiben is egyre népszerűbb a bio táplálkozás. Julia Roberts és Christina Aguilera például bio tej, vagy bio müzli nélkül nem indulna útnak reggel. Ha te is szeretnéd energikusan indítani a napod, az üzletek polcain könnyedén találhatsz az ízlésednek megfelelő, cukor és mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül készített Fit bio müzli szeleteket. Az ilyen reggeli energiában gazdag, az élelmi rostok könnyebben jutnak a bélrendszerbe, az olajos magvak rostokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Így, ha fogyókúrázol, nem kell lemondanod az édességről sem, könnyedén megőrizheted karcsú alakodat, és fit maradhatsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek