HolotropikumMiért kulcsfontosságú, hogy senkinek ne engedd meg, hogy az ágyadra üljön utcai...

Miért kulcsfontosságú, hogy senkinek ne engedd meg, hogy az ágyadra üljön utcai ruhában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha a barátnőd megkér, hogy utcai ruhában ne ülj az ágyára, ne sértődj meg. Inkább kövesd te is a példáját. Ha esetleg nem tudnád, milyen dolgok tapadhatnak a ruhádra a nap folyamán, az alábbiakban megtudhatsz néhány „piszkos kis titkot”.

Miért kulcsfontosságú, hogy senkinek ne engedd meg, hogy az ágyadra üljön utcai ruhában

Ha higiéniáról és egészségről van szó, jobb, ha figyelmes vagy, és ha elolvasod, mi minden kerülhet a ruhádról az ágyadra, te sem akarsz majd többet utcai ruhával a közelébe menni, és másoknak sem engeded meg ugyanezt.

A baktériumok úgy tapadnak a testre, mint a ragasztó

Philip Tierno, a New York-i Egyetem mikrobiológusa és immunológusa szerint a baktériumok hetekig vagy akár hónapokig élhetnek a ruháinkon. Tierno azt is hozzáteszi, hogy még a vadonatúj ruhákon is lehetnek baktériumok, ezért a legjobb, ha leveszed magadról azt a ruhadarabot, amiben órákon át járkáltál, mielőtt leülnél az ágyra. Ezt a szabályt a vendégeid esetében is alkalmaznod kellene.

Ha utcai ruhában fekszel az ágyba, fertőzéseket, kiütéseket szerezhetsz, de akár még bolhákat is belevihetsz

Az egyik oka annak, hogy gyakran fedezünk fel pattanásokat a mellkasunkon és a hátunkon, a piszkos ruha, amiben összegyűlik az utcai és az irodai por, az izzadság és az elhalt hámsejtek. Az emberi testről egy napon átlagosan fél millió elhalt hámsejt válik le és kb. 1 liter izzadságot termelünk. Az ágyad pedig tökéletes közeget biztosíthat mindennek.

Az utcai ruhák szó szerint mindenhez hozzáértek

Szánj rá egy percet, hogy átgondold, mi mindennel került érintkezésbe a ruha, amit viselsz: metróülések, irodai székek, bárszékek, liftfalak, köztéri padok. Most pedig gondolj bele, hány ember érhetett előtted ugyanezekhez a dolgokhoz. Megengednéd nekik, hogy az ágyadra üljenek? Miután belegondolsz, mi mindennel érintkezik a ruhád az utcán, kétszer is meggondolod, mielőtt bárkinek is engednéd, hogy utcai ruhával az ágyad közelébe menjen.

Az ágy a kényelem és a biztonság területe

A takaróba burkolózva, a párnádat ölelve kényelmesen kell érezned magadat az ágyadban, hiszen ez a pihenés és a feltöltődés helye. A Harvard Egyetem alvásszakértői ugyanakkor azt tanácsolják, hogy soha ne dolgozzunk az ágyból, és a barátainkkal is inkább a konyhában vagy a nappaliban kellene töltenünk az időt, hogy az agy valóban a pihenéssel és a kényelemmel társítsa az ágyat, ami a pihentető és egészséges alvás szempontjából is fontos.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek