HolotropikumAlternatív gyógyászatMi emészti fel az életenergiánkat olyannyira, hogy betegséget okoz számunkra?

Mi emészti fel az életenergiánkat olyannyira, hogy betegséget okoz számunkra?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az orvosok és pszichológusok folyton keresik a választ arra a kérdésre, hogy mi okozza az emberek megbetegedését. És miért van az, hogy míg egyesek diabéteszben szenvednek, addig mások legrosszabb esetben is csak megfáznak egy kicsit?

Mi emészti fel az életenergiánkat olyannyira, hogy betegséget okoz számunkra?

A sokéves kutatások eredményeként, a tudósok csoportja arra a megállapításra jutott, hogy azok az emberek betegszenek meg többnyire rákban, akik képtelenek a megbocsátásra. Akik magas vérnyomással küzdenek, azok általában rengeteg haragot és negatív érzelmet fojtanak el magukban.

Általában minden egyes betegségnek megvan a pszichológiai háttere. Azok az emberek, akik krónikusan betegszenek meg, képtelenek a jelenben élni, figyelmüket folyton a múlt és a jövő foglalja le.

Egy régi mondás szerint, a múltban élő ember folyton haragos, míg a jövőben élő mindig aggódik.

Egy amerikai kutatás szerint, az emberek 60%-ban a múlttal, míg 10%-ban a jövővel foglalkoznak. Ebből következik, hogy a jelen megélésére alig 30% marad, ami nagyon kevés. Pedig a jelen teljes mértékű megélésének nagyon nagy szerepe van az egészségünkre nézve.

Ha megtanulunk a jelenben élni, beteg testünk azonnal a gyógyulás útjára lép.

De hogyan élhetjük 100%-ban át a jelent?

Először is el kell felejtenünk a múltat, és meg kell tanulnunk teljes szívből megbocsátani egymásnak.

Képesek kell legyünk a valóság beismerésére, bármilyen legyen is az, és ehhez segítséget is kérhetünk szakemberektől, ha nem sikerül egyedül megtennünk.

A jövőn való aggódással pedig csak annyit teszünk, hogy bevonzzuk esetleg azokat a rossz dolgokat az életünkben, amelyek körül a gondolataink egyfolytában forognak. A jelen megélésének „megtanulásában”, sokat segíthet számunkra a rendszeres meditálás, a csend óra alkalmazása, amikor csak magunkra koncentrálunk, a sport bevonása a mindennapjainkban, vagy valami spirituális tevékenység folytatása.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek