HolotropikumMegoldások unalom és stressz ellen

Megoldások unalom és stressz ellen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hányszor megtörtént már velünk, hogy nincs amit csináljunk, unatkozunk vagy idegesítjük – stresszeljük magunkat különféle problémák miatt? És hányszor próbáltunk tenni valamit azért, hogy elkergessük magunktól ezeket az állapotokat, hogy jobbá tegyük a közérzetünket, és megoldjuk a problémákat?

Mindenre van megoldás, ezt sosem szabad elfeledned neked sem. Így megvan az ellenszere a stressznek és az unalomnak is. Az alábbiakban öt olyan módszert vázolunk fel, amely bármikor kapóra jöhet, ha szükséged lesz rá!

1. Írj!

Vannak pillanatok, amikor nem tudjuk a megfelelő módon kifejezni az érzelmeinket, gondolatainkat, illetve érezhetünk néha késztetést arra, hogy írásban mondjuk ki azt, ami bennünk zajlik. Írd hát le te is azt, amit elmulasztottál, amire rájöttél, ami fontos következtetés lehet számodra egy naplóba, füzetbe vagy akár személyes blogra. Ebben az a jó, hogy maximális szabadság adatik neked, ezért ne is gondolkozz azon, miként fogalmazz, hanem tálald úgy, ahogy jön! Írj le mindent, ami zavar, ami bánt, ami meglepett, vagy mesélhetsz azokról a személyekről is, akiket nem bírsz elviselni. Meglátod milyen hamar telik az idő, és mennyi mindent le tudnál még írni!

Ezt se hagyd ki: Az illat csodája – Aromaterápia

2. Menj el egy masszázsra!

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, csak azok engedik meg maguknak a masszázst, akiknek elegendő pénz van a tárcájukban, illetve azok, akik felvágni szeretnének. A dolgok egyáltalán nem állnak így! Masszázsra azok járnak, akik törődnek magukkal. És törődj te is magaddal annyira, hogy kihasználod ezt a remek lazító megoldást, ami ráadásul nem is drága, és csupa jó hatással van úgy a közérzetedre, mint az egészségedre!

3. Végy egy forró fürdőt!

Képzeld el, milyen lehet egy kád forró vízben lazulni, tele habbal, körülötted gyertyák és aromás illat! Valósítsd hát meg ezt a képzetet valahányszor úgy érzed, nem bírod tovább. Kényeztesd magad, végy részt egy saját összeállítású aromaterápián, relaxáló zenével a saját fürdőszobádban! Hozd létre a magad spa-ját hetente egyszer, és meglátod mennyire megváltoztatja a hangulatod és lenyugtat. Mi több, úgy alszol majd utána, mint egy kisgyerek, egészen reggelig!

4. Sétálj egy nagyot!

Fontos, hogy a friss levegőn is tartózkodj minden nap. Ezért menj ki a parkba, sétálj egyet, vagy menj el oda, ahol már rég nem jártál, vagy a kedvenc helyedre, amely mindig feltölt. A tiszta levegő jót fog tenni veled, teleszívhatod magad oxigénnel, amitől kivirulsz és sokkal jobb kedved lesz!

Légzőgyakorlatok a test és az elme ellazítására!

5. Játssz egy állatkával, vagy vegyülj be a gyerekek közé!

Még akkor is, ha nincs saját házikedvenced, jól jön összetalálkozni a szomszéd macskájával, a negyed kedvenc kutyusával vagy egyik ismerősöd papagájával. Az állatkák ugyanis képesek elfeledtetni minden gondodat, ha rájuk hangolod magad. Ugyanilyen hatással vannak a közérzetre a gyerekek, akiknek felhőtlen örömük és őszinte kacarászásuk mindenkit mosolyra derít! Bármelyik is legyen az ideális megoldás számodra, igyekezz mindig vidámnak maradni, és örülj az életnek, mindenek felett!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek