KuriózumMegjelent a 2014-es Guinness-kötet

Megjelent a 2014-es Guinness-kötet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Csütörtökön megjelent a Guinness-rekordok 2014-es kötete újabb furcsa világcsúcsokkal – egyebek között kötéltáncos kutya és gördeszkás kecske rekordjaival – szórakoztatva olvasóit.

Fotó: James Ellerker/Guinness World Records
Fotó: James Ellerker/Guinness World Records

A kiadásból megtudható, hogy a világ leggyorsabb kötéltáncos kutyája 18.22 század másodperc alatt képes három és fél méteres távot kötélen „végigkutyagolni”. Az eb amúgy brit, 4 éves, teljes neve Osbert Humperdinck Pumpernickle.

Bekerült a könyvbe az a nottinghami férfi, akinek 322 porszívója van, mert ez a világon a legnagyobb gyűjtemény a masinából. James Brown 33 esztendő alatt tett szert a rengeteg porszívóra, amelyeket saját múzeumában mutogat. Brown egyébként sohasem porszívózik, mert – mint mondja – nem szereti a házimunkát.

Az olasz Fabio Reggiani a világ legnagyobb, de használható motorkerékpárjával lett újdonsült Guinness-rekorder. A mamutmotor 5 méter 10 centi magas, 10 méter hosszú, két és fél méter széles, tömege 5 tonna.

Az amerikai csúcstartók mezőnyéből a The Daily Telegraph egy kecskét emelt ki. Neve Harpie, és arról nevezetes, hogy 36 métert gördeszkázott 25 másodper alatt. Kecske ilyen hosszan még sohasem löködte magát egyhuzamban gördeszkán.

A Guinness-rekordok könyvének évjárataiból már több mint 120 millió példány kelt el, legalább száz országban kapható. Szerkesztőségét valósággal ostromolják a rekorderségre vágyók, évente 50 ezer „pályázat” érkezik, ám ezek közül csak 2-4 százaléknyi minősül hivatalos Guinness-rekordnak.

„Nagyon sokat nem nyilváníthatunk világcsúcsnak. Van aki, +a legkevesebb lábú kutya+ kategóriában próbált ebének babért szerezni, más +a legtöbb medvét elütő kerekes székes+ címére pályázott, megint más a könyöknyalásban próbált Guinness-rekorder lenni – hiába. Ugyancsak elutasítjuk +a legkövérebb ölebek+ kategóriát, csakúgy mint +a leggyorsabb műtét+ témáját” – idézte Craig Glenday-t, a könyv főszerkesztőjét a The Daily Mirror című brit lap.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek