HoroszkópMaori asztrológia: Ez a csillagjegy képvisel téged a Harcosok Horoszkópjában!

Maori asztrológia: Ez a csillagjegy képvisel téged a Harcosok Horoszkópjában!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Maorik, egy Új-Zéland-i bennszülött törzs, mely elkápráztatta a világot a történelmével és sajátos hagyományával. Ez a törzs, az 1250-1300-as években, kenuikkal a Polinéz szigeteket elhagyva, Új-Zéland szigetein telepedett le. Itt aztán a külvilágtól való elszigeteltség hatására egy egyedülálló civilizációt hoztak létre, saját nyelvvel, gazdag mitológiával és kultúrával.

Maori asztrológia: Ez a csillagjegy képvisel téged a Harcosok Horoszkópjában!

Az első Maori törzsek fő tevékenységét a földművelés jellemezte, majd fokozatosan formálódtak át, a világszerte ismert harcos törzzsé. A kultúrájukra jellemző harci táncot, a ”hakat”, a nők is gyakorolják.

És akkor nézzük, mi jellemzi a Maori asztrológiát!

A Maori esztendő neve a Maramataka, és hónapokra van osztva. A Marama szó jelentése a Maori nyelvben, úgy a Holdat, mint égitestet, mint a hónapokat is jelenti. Náluk, az év hónapjai, az ember és természet közötti szoros kapcsolatának kivetülése. Minden hónapot egy-egy csillaggal jelképeznek, az „ariki-vel”, mely az adott hónap vezércsillaga. A Maorik esetében az esztendő, június hónappal veszi kezdetét, amikor megjelenik a Matariki.

Maori horoszkóp

Ø május – június: Pipiri

Ha ebben az időszakban születtél, akkor a te neved Pipiri. A Maorik számára, ez az időszak nem más, mint az ember és természet közötti szoros kapcsolat ünneplésének periódusa. Ezen időszakban képesek vagyunk belső erőnkkel a körülöttünk lévő természet megszelídítésére.

Ø június – július: Hongongoi

Az ebben az időszakban születettek neve a Maori közösségben, a Hongongoi. Ebben az időszakban, az embereknek sikerül újra feléleszteni a tüzet saját szívükben, akárcsak a Maori harcosok tették. Ezen időszak szülötteire a nagyfokú kreativitás valamint az ellenállhatatlan vonzerő a jellemző.

Ø július – augusztus: Here-turi-koka

Ebben az időszakban kezd a természet újjáéledni, akárcsak az emberek lelke. Ha ebben a periódusban születtél, akkor téged a nagyravágyás, és a bátorság jellemez.

Ø augusztus – szeptember: Mahuru

Ebben az időszakban a Földet elárasztja a meleg, és a természetben újjáéled a növényzet. Ezen időszak szülötteinek személyiségét nagymértékben befolyásolja a pozitív ősenergia.

Ø szeptember – október: Whiringa-a-nuku

Az ebben a hónapban születettek lelke, az új életre kelt természetet és állatvilágot ünnepli. Ezeket a személyeket az állatokhoz való szoros kötődés jellemzi.

Ø október – november: Whiringa-a-rangi

Ez az időszak jelenti Új- Zélandon a nyarat, amikor az ember teljes mértékben visszanyeri testi és lelki erejét, hogy aztán bátran használhassa a harcmezőkön.

Ø november – december: Hakihea

Ha ezen időszak szülötte vagy, akkor a te lelked olyan vidám, akár a nyári időszak madárdala.

Ø december – január: Kohi-tatea

Ezen időszak szülötteire a nagymértékű belső lelkierő és a rengeteg, jobbnál-jobb ötlet a jellemző.

Ø január – február: Hui-tanguru

Ez a periódus a nyári csillagok, vagyis a legbátrabb harcosok időszaka, akik erejüket és energiájukat a ragyogó csillagoktól nyerik.

Ø február – március: Poutu-rangi

Ez az időszak a spirituális fejlődés és a termények betakarításának időszaka. Ha ezen periódus szülötte vagy, akkor birtokolod a értelem energiáját, mely minden harcban szükséges.

Ø március – április: Haratua

Ez az időszak a belső egyensúly megtalálásának és a pihenésnek az időszaka. A Maori harcosok ilyenkor vezetik le harcos energiájukat és töltődnek fel a belső békével.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek