A következő történet az életről, illetve a születés csodájáról szól, amely egy édesanya méhében zajlik le. Ugyanakkor egy szent meditáció is, amelynek révén megtapasztalhatjuk létünk minden szépségét, erejét, energiáját.

Létezik élet a születés után? Két ikerbaba beszélgetése az anyaméhben!
Fotó: Berli Mike/Flickr.com

Az anyaméhben két kisbaba fejlődik. Az egyik baba megkérdi a másikat: “Te hiszel a születés utáni életben?
A másik így válaszol: “Persze, muszáj lennie valaminek, miután megszületünk. Lehet, hogy most azért vagyunk itt, azért fejlődünk, hogy felkészülten érkezzünk meg az életbe, mikor innen kikerülünk.”

“Badarság”, mondta a kérdező baba. – “Nincs élet a születés után! Milyen élet lenne az?”

A testvére így felelt: “Nem tudom, de szerintem sokkal több fény lesz ott, mint idebent. Lehet, hogy egyszer majd a saját lábunkon fogunk járni, és azt esszük, amit csak szeretnénk. Ki tudja, hogy még hány érzékszervünk lesz, amit használhatunk.”

Testvére így válaszolt: “Ez abszurd, sőt nevetséges. Még, hogy a saját lábadon járhass, és azt egyél, amit akarsz. A köldökzsinór mindig állandó táplálékot biztosít.”

A születés utáni életben hívő baba közölte: “Szerintem eljön az az idő, mikor már nem lesz szükség a köldökzsinórra.“

“Ez butaság. De ha igaz lenne a születés utáni élet, miért nem tért onnan eddig vissza senki? A születés a véget jelenti, érted, ahol nincs más, csak sötétség, csönd és minden ismeretlen” – replikázott a kételkedő.

“Te, ezt nem lehet tudni, de én hiszem azt, hogy találkozni fogunk Édesanyánkkal, aki vigyázni fog ránk” – mondta az optimista testvér.

“Édesanyánkkal?! Te hiszel az ilyesmiben? Ez már botrányos. Ha létezik Édesanyánk, hol van most?” – kérdezte a kétkedő.

“Itt körülöttünk. Mi benne vagyunk. Nélküle nem létezhetnénk” – felelte a hívő baba.

A testvére így replikázott: “Hát, én nem látom, és amit nem látok, az nem létezik!”

A másik bébi így válaszolt: “Néha, ha nagyon csendben vagy és igazán koncentrálsz, érzed Édesanyánk jelenlétét, hallod a hangját, ott fönn.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.