Hagyd ott azokat az embereket, akik mindig bűntudatot keltenek benned, akik mellett megsemmisülsz, akik nem szeretnek igazán, irányítani és birtokolni akarnak, akik mellett csak az idődet és az energiádat vesztegeted. Keress olyan kapcsolatokat, amelyekben őszintén megnyílhatsz, kiteljesedhetsz, és tisztában lehetsz a saját értékeiddel.

Lépj ki még idejében ezekből a kapcsolatokból, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy senki nem vár otthon. Lépj ki a rossz kapcsolatokból, hagyd magad mögött a káros szokásokat, szabadulj meg a rossz emlékektől, fájó gondolatoktól, szomorúságtól. Ne maradj olyan emberek mellett, akikkel kölcsönösen tönkreteszitek egymást.

Add meg magadnak az esélyt, hogy megtaláld azt az embert, akivel igazán jól érezheted magad, aki mellett nyugalom és kényelem vár rád. Ne veszítsd el a reményt, hogy más kapcsolatban megtalálhatod azt, amit a jelenlegi kapcsolatodban nem találtál meg.

Ne légy önző, és ne fossz meg másokat sem a lehetőségtől, hogy boldogok legyenek, úgy, ahogy ők értelmezik a boldogságot. Hiszen mindenki a maga egyéni útján halad, a saját ritmusában, a saját, egyéni hullámhosszán vibrál, és egyedi tapasztalatokat szerez.

Ha valakivel már nem vagytok egy hullámhosszon, ne várj tovább – már megkaptad a szükséges tapasztalatot, mondj köszönetet, és lépj tovább.

Lépj ki még idejében a kapcsolatból, ne várd meg, amíg mélyebb sebeket ejtetek egymáson, ne várd meg, míg a lelked megtelik bűntudattal. Ne sebezzétek meg egymást fölöslegesen.

Értékeld jobban az életet. Ha valaki a saját életét a tiéd elé helyezi, menj el. Senki sem született az áldozat szerepére.

Nem is olyan nehéz eltévedni, feloldódni valaki más életében, valaki más világában, valóságában. Annál nehezebb megtalálni önmagunkat. De csak mi határozhatjuk meg, milyen mértékben engedjük magunkat kihasználni.

Fordulj önmagad felé. Ne másokban keresd a boldogságodat. Nem találhatsz boldogságot valaki más mellett, ha önmagadban nem találod meg azt. Szakadj el még idejében a rögeszmés illúzióktól, a félelmektől, és merj továbbra is álmodni és próbálkozni.

Ne félj attól, hogy hibázhatsz – csak így tanulhatsz új dolgokat. Ne félj attól, hogy reagálnak mások, hiszen ezt úgysem láthatod előre, te csak folytasd, amit elkezdtél. Mindig van lehetőséged még idejében távozni. Szakadj el, és lépj tovább.

Sokszor nem értjük meg, miért nem kaphatjuk meg azt, amire vágyunk itt és most. Pedig a válasz nagyon egyszerű: minden a maga idejében történik meg, még a csodák is.

Éppen ezért, ha nem vagy boldog, menj el még ma, ne halaszd holnapra. Mert ha késlekedsz, az élet egy pillanat alatt fordulatot vehet, valaki más javára.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.