KuriózumLenyűgöző és egyben félelmetes, ahogy ez a robot táncolni képes

Lenyűgöző és egyben félelmetes, ahogy ez a robot táncolni képes

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha még soha nem láttad a Boston Dynamics robotfejlesztő magáncég robotjait működés közben, akkor most igazi csemegében lesz részed. Az emberszerű Atlas, Spot, a robotkutya, és a két keréken guruló Handle hihetetlen tánctudásukat csillogtatják meg Berry Gordy Jr. „Do You Love Me” című dalára a The Contours előadásában.

Ahogy elnézed a táncoló robotokat, nem tudod eldönteni, hogy félned kellene attól, hogy a gépek egy napon átveszik a hatalmat a Földön, vagy tisztelettel kellene adóznod a tehetségüknek. Az egész Boston Dynamics robotcsalád jobban mozog, mint a legtöbb ember!

2018-ban a cég már közzétett egy videót a táncoló Spotról, a robot akkor az „Uptown Funk” zenéjére ropta, de a képességei azóta látványosan javultak. Spot tánca akkor még nem volt olyan kecses, mint ma, és mostanra a spiccelést, a balett-táncosok legjellegzetesebb mozdulatát is megtanulta. Lenyűgöző látni, milyen messze jutott a Boston Dynamics ilyen rövid idő alatt.

Atlas messze a legjobb képességekkel rendelkezik a csapatból. Ebben a videóban könnyedén áll fél lábon, kecsesen egyensúlyozva, miközben különböző táncmozdulatokat hajt végre. De a dobozemelő Handle mozgékonysága is megdöbbentő.

Az egész előadás rendkívül szórakoztató, amit egyszerűen muszáj végignézni, miközben ez a gondolat suhan át az agyadon: „A jövő TÉNYLEG megérkezett, itt és most.”

Ha még többet szeretnél látni ezekből a robotokból akcióban, megnézheted Spotot munka közben, ahogy a rendőrségnek dolgozik, vagy, ahogy Atlas éppen kint szalad. A Boston Dynamics egyébként számos videót tesz közzé robotjairól saját YouTube csatornáján.

Azt már tudtuk, hogy a robotok nagy segítségére lehetnek az embernek, és akár azt is megakadályozhatják, hogy bántódásunk essen, de most az is kiderült, hogy tökéletes táncpartnerek is lehetnek!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek