Ha még soha nem láttad a Boston Dynamics robotfejlesztő magáncég robotjait működés közben, akkor most igazi csemegében lesz részed. Az emberszerű Atlas, Spot, a robotkutya, és a két keréken guruló Handle hihetetlen tánctudásukat csillogtatják meg Berry Gordy Jr. „Do You Love Me” című dalára a The Contours előadásában.

Ahogy elnézed a táncoló robotokat, nem tudod eldönteni, hogy félned kellene attól, hogy a gépek egy napon átveszik a hatalmat a Földön, vagy tisztelettel kellene adóznod a tehetségüknek. Az egész Boston Dynamics robotcsalád jobban mozog, mint a legtöbb ember!

2018-ban a cég már közzétett egy videót a táncoló Spotról, a robot akkor az „Uptown Funk” zenéjére ropta, de a képességei azóta látványosan javultak. Spot tánca akkor még nem volt olyan kecses, mint ma, és mostanra a spiccelést, a balett-táncosok legjellegzetesebb mozdulatát is megtanulta. Lenyűgöző látni, milyen messze jutott a Boston Dynamics ilyen rövid idő alatt.

Atlas messze a legjobb képességekkel rendelkezik a csapatból. Ebben a videóban könnyedén áll fél lábon, kecsesen egyensúlyozva, miközben különböző táncmozdulatokat hajt végre. De a dobozemelő Handle mozgékonysága is megdöbbentő.

Az egész előadás rendkívül szórakoztató, amit egyszerűen muszáj végignézni, miközben ez a gondolat suhan át az agyadon: „A jövő TÉNYLEG megérkezett, itt és most.”

Ha még többet szeretnél látni ezekből a robotokból akcióban, megnézheted Spotot munka közben, ahogy a rendőrségnek dolgozik, vagy, ahogy Atlas éppen kint szalad. A Boston Dynamics egyébként számos videót tesz közzé robotjairól saját YouTube csatornáján.

Azt már tudtuk, hogy a robotok nagy segítségére lehetnek az embernek, és akár azt is megakadályozhatják, hogy bántódásunk essen, de most az is kiderült, hogy tökéletes táncpartnerek is lehetnek!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.