KuriózumLehet interneten barátokra lelni?

Lehet interneten barátokra lelni?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az öreg iskolát valló személyek csak nevetnek, ha az interneten kialakult kapcsolatokról, vagy barátságokról beszélünk, mert szerintük kézfogás, farkasszem és személyes ismeretség nélkül soha nem lehet barátságokat kialakítani.

Fotó: photl.com

Van akinek egy sincs, van akinek sosem volt, van aki temérdek baráti kapcsolattal rendelkezik, van aki pedig csak azt hiszi, de valójában senki se tekinti barátjának.

Akik aktív társasági életet élnek el se tudják képzelni, hogy vannak olyanok a Földön, akiknek egyetlen barátjuk sincs. Márpedig a tények önmagukért beszélnek, és rengetegen vannak azok, akik egyetlen baráttal sem rendelkeznek, és a baráttalanság bizony túlzás nélkül egy kisebbrendűségi érzéssel párosult ördögi kört szül, a küzdelem ez ellen pedig igencsak nehéz.

A magány

Ha kis faluban lakunk, eleve kevés az esély arra, hogy egy hadseregnyi fiatallal tudjuk róni az utcákat, vagy az is magányba sodorhat valakit, ha iskolai barátai szerre elköltöznek a közeléből, esetleg ő maga kénytelen lakhelyet változtatni. Ezen felül pedig a hobbi, mint szabadidő tevékenység is lehet gyökere a magánynak. Gondoljunk bele, hogy aki az olvasásnak hódol, annak van-e több barátja, vagy aki a focinak? Nyilván az utóbbi, és ha még szerencsés helyen lakunk is potenciális barátokat tekintve, akkor is ritka, hogy az érdeklődésünk annyira egyezzen, hogy abból egy mélyebb baráti kapcsolat alakulhasson ki.

Bárki bármit mond, az internet remek lehetőségeket rejteget magában, ha valaki nem fél élni vele! Sokan azt hiszik, hogy ha internetes barátokat szereznek, tele lesznek „nem igazi” barátokkal, és hogy ezekből nem származhat mélyebb kapcsolat. Ha viszont létezik társkeresés, akkor miért ne létezhetne internetes társkeresés? Az ember beszélget ezzel-azzal, néhányukkal jobban talál a szó, esetleg telefonszám csere is megtörténik, egy találka, majd még egy, majd közös program – miért ne működhetne így, hogy aztán csak csodálkozzunk, hogy valóban rendelkezünk egy baráttal?

Személy szerint tagadom, hogy az interneten kialakult ismeretség ne lehetne soha baráti. Itt semmi sem befolyásolja az ismerkedést, és tényleg csak azzal beszélgetek, akivel jól esik – holott társaságban ez sokszor közel sem így történik. Ha kisebb-nagyobb magánnyal küzdünk, használjuk ki az internetes lehetőségeket, látogassunk hobbinkkal kapcsolatos célfórumokat, keressük a hasonszőrűeket, mert barátok nélkül lehet ugyan élni – de csak velük érdemes.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek