KuriózumLedöbbentek az orvosok, amikor kiderült, hogy magzatot találtak egy nő májában

Ledöbbentek az orvosok, amikor kiderült, hogy magzatot találtak egy nő májában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Világszerte elterjedt egy nő története, miután az orvosok egy magzatot találtak a májában.

„Ez az első alkalom, hogy ilyet tapasztalok” – mondta az esettel foglalkozó orvos.

A nő története, akinek egy magzat növekedett a májában, villámgyorsan elterjedt az interneten, miután az orvosok megosztották az eset részleteit a TikTokon – írja az Independent.

Michael Narvey, a kanadai Manitobai Gyermekkórház Kutatóintézetének gyermekorvosa így fogalmazott: „Azt hittem, már mindent láttam, amíg be nem jött hozzám egy 33 éves nő, akinek 14 napos menstruációs vérzése volt, és 49 nap telt el az utolsó menstruációja óta.”

A vizsgálatok során az orvosok egy magzatot találtak a nő májában. A nőnél a méhen kívüli terhesség egy rendkívül ritka esete fordult elő.

@nicu_musingsWhere is this ectopic #pregnancy ⁉️Believe it or not! #doctor #baby #doctorsoftiktok #fypシ #foryoupage

♬ original sound – Dr Michael Narvey

„Néha látunk ilyent a hasüregben, de soha nem a májban. Ez az első alkalom, hogy ilyet tapasztalok” – tette hozzá az orvos.

Az orvosi esetről készült videót csaknem hétmillióan nézték meg a közösségi oldalon.

Dr. Karan Raj, egy másik orvos a közösségi oldalon, akinek 236 millió követője van, szintén megosztotta egy eset történetét.

Azt mondta, az egyik legfélelmetesebb vizsgálat, amit valaha látott, egy 27 éves nőről készült CT-felvétel volt, akinek egy egészséges, 2 hetes magzat volt a mája jobb lebenyében.

@dr.karanrUnexpected findings! @Dr Michael Narvey #schoolwithdrkaran #MyBrawlSuper

♬ Runaway by Kanye Piano – Henry Cantu

Azt is elmondta, hogy az ehhez hasonló méhen kívüli terhességek rendkívül ritkák, és „a szakirodalomban csak néhány esetet dokumentáltak.” Hozzátette, hogy a máj erősen vaszkuláris szerkezet, így minden ránehezedő nyomóerő súlyos belső vérzést okozhat.

A Mayo Clinic szerint a méhen kívüli terhesség akkor következik be, amikor „a megtermékenyített petesejt a méh fő üregén kívül ágyazódik be és növekszik.” Leggyakrabban a petevezetékben fordul elő, ami a petesejteket a petefészkekből a méhbe szállítja.

Az ilyen terhességek nem tudnak normálisan lezajlani, a megtermékenyített petesejt nem marad életben, a növekvő szövet pedig életveszélyes vérzést okozhat, ha nem kezelik.

A méhen kívüli terhesség a petefészekben, a hasüregben vagy a méh alsó részében is előfordulhat.

Az ilyen típusú terhesség előfordulásának korai jelei közé tartozik a menstruáció kimaradása, a mellérzékenység és az émelygés.

Egy későbbi videóban Dr. Narvey megjegyezte, hogy az egyik felhasználó beszámolt egy esetről, amikor a magzat túlélt egy hasonló, májban előforduló méhen kívüli terhességet, 2003-ban, Afrikában.

„Ez a baba valójában nem volt a májban, csak a máj falához tapadt, és a méhlepény a szülés után az anya testében maradt, mivel túl nehéz lett volna eltávolítani azt” – mondta Dr. Narvey.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek