KoktélLeborotválta a haját, hogy így támogassa rákbeteg barátnőjét - kitiltották az iskolából...

Leborotválta a haját, hogy így támogassa rákbeteg barátnőjét – kitiltották az iskolából ‘lázadás’ miatt

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Ez a nagyszerű kislány a saját haját is leborotváltatta, hogy sorstársiasságot vállaljon a rákkal küzdő barátnőjével. Ám az intézmény, ahol a kislány tanul ahelyett, hogy elismerte volna a lány önzetlen tettét, inkább büntetésük kirúgta az iskolából.

Kamryn Renfro 2014-ben alig 9 évesen döntött úgy, hogy a legjobb barátja miatt kopaszra borotváltatja a haját, hiszen az súlyos rákkal küzdött. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy a lány hősiessége bárkiben is megkérdőjeleződne és emiatt bármiféle bajba kerülne az oktatás berkein belül.

A lányok már pelenkás koruk óta a legjobb barátnők, így Kamryn-nek nagyon nehéz volt végignéznie, ahogyan Delaney Clements végig küzdi magát a kemoterápiákon.

Kamryn és Delaney

Delaney haja rövidesen teljesen elhullt, ezért sokszor fiúnak nézték az idegenek: „Az emberek sokszor azt hitték, hogy fiú vagyok, annak ellenére, hogy rózsaszínű ruhákat hordtam.”

Kamryn nehezen viselte barátnője megpróbáltatásait, így úgy döntött ő is beszáll a küzdelembe, már amennyire tud.

Delaneyben azonnal új erőre kapott a bizakodás, ugyanis barátnője támogatását látván még eltökéltebben küzdött a daganat ellen.

„Nagyon jó volt látni, hogy van valaki, aki szurkol nekem, és végre nem vagyok egyedül, akin az emberek csak kacagnak” – mondta.

A kislány döntése a szülőket is meghatotta és Kamryn szülei a végtelenségig büszkék voltak a felnőttes lányukra, ezért is érte őket váratlanul, ami ez után történt.

„A büszke szó nem fejezi ki eléggé, amit éreztünk. Nagyon büszkék voltunk rá is és Delaney-re is. Annyira lenyűgöző kislányok!” – nyilatkozták Kamryn szülei.

A lányok gyerekkoruk óta barátok

Kamryn őszinte szándékkal állt a feladat elé és jószándékból döntött úgy, hogy ilyen formán áll ki barátnője mellett, ám amikor kopasz fejjel jelent meg első nap az iskolában, a vezetőség felháborodott és úgy döntött, hogy a kislány nem léphet be az iskola területére a kopasz frizurája miatt.

Itt hozzá kell tennünk, hogy a két lány két különböző tanintézményben tanult, így lehet, hogy elsőre Kamryn iskolája provokációként és lázadásként értelmezte a lány megjelenését.

Mint a legtöbb Colorado-i iskolában, úgy Kamryn iskolájában is kötelező előírás tartja számon a diákok megfelelő megjelenését a tanórák alatt, ám az iskola vezetősége mégiscsak túl nyersen fogalmazott abban a levélben, amiben arra utasították a lányt, hogy be nem teheti addig az iskola területére a lábát, amíg nincs haja.

„Vissza se térjen, amíg nincs haja.”

A szülők Facebook-on adtak hangot a felháborodásuknak és az ügy rövidesen oda került, hogy az iskola vezetőtanácsa gyűlésezni kezdett a lány ügyét illetően. Természetesen belátták a tévedést és bocsánatot kértek a kislánytól és a szüleitől, ám ez mégsem menti fel a tanintézményt az elhamarkodott ítélkezés alól.

Mindenesetre még több olyan barátra lenne szüksége a világnak, mint Kamryn, aki az ítélkezésekkel nem törődve áll ki amellett, akit a végtelenségig szeret.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek