Lady Gaga egy igazi díva, nemcsak a zenében jeles, színésznőként is bizonyított, de mindig hallatja hangját, ha fontos ügyekről van szó.

Egy 2016-os konferencián, amelyen a Dalai Láma is jelen volt, Lady Gaga kifejtette, hogy a titkos elit osztja meg a társadalmat, és szít gyűlöletet, ellenségeskedést.

A konferencián elhangzott legfontosabb mondatait szedtük össze:

“Elég csak körbenézni a világban, és láthatjuk, hogy borzalmasan megosztott az emberiség. A megosztottság egyik fő érzékeltetője a média, akár nyíltan, akár burkoltan, de naponta többször hallhatjuk, hogyan gyűlöljük egymást, mert esetleg más a nemi, faji, vallási identitásunk, más a bőrszínünk, más a kultúránk, mások a hiedelmeink, mások a táplálkozási szokásaink stb. A gyűlölet állandó rettegést és pánikállapotot tart fenn” – véli az énekesnő.

Lady Gaga felveti a kérdést, hogy vajon mit is tehetünk mi egyénként azért, hogy ne szítsuk tovább ezt a gyűlöletet, ne tápláljuk tovább a tüzet, mert akkor az majd magától kialszik.

“A káosz és a válság idején mindannyian hajlamosak vagyunk ujjal mutogatni másokra, haragszunk bárkire, aki eltérő véleményen van, mint mi. A gonosz vagy a gyűlölet, intelligens. Okos, és láthatatlan, nincs színe, nincs faja, nincs vallási vagy politikai hovatartozása. A gonosz egy láthatatlan kígyó, megtervezi, hogy támad, és tudatában van annak, hogy megosztja az ellenséget kisebb, kevésbé erős csoportokra. Ha eléri, hogy ezek a csoportok gyűlöljék egymást, és elgyengülnek, akkor majd sokkal könnyebben elbánik velük.

Az idő alatt, míg mi egymásra mutogatunk, és egymással kiabálunk, a gonosz mindannyiunk fölött győzedelmeskedik.

A megoldás a nézőpont megváltoztatásában rejlik, fel kell építenünk egy bátrabb és jobb világot. Szabaduljunk meg a címkéktől, a különböző besorolásoktól, kategorizálásoktól. Egyik sem számít. Mindannyian egységesek vagyunk, mindannyian emberek vagyunk, és a legfontosabb dolog, amit mindannyian ismerünk, az a jóság. A jóság és a szeretet kell mindenek fölött álljon, és ez a döntés a mi kezünkben van.” – fejtette ki Lady Gaga.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.