LélektárLaár András: "Isten Önmagából, Önmagát megsokasítva hozta létre a Világot"

Laár András: „Isten Önmagából, Önmagát megsokasítva hozta létre a Világot”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Laár Andrást sokan humoristaként (ugye Besenyő Pista bácsi) és zenészként ismerik, sokan nem is tudják, hogy a KFT alapító tagja buddhista pap, a spiritualitás igen közel áll hozzá.

laar-andras

Nemrég Facebook-on osztotta meg gondolatait Istenről, amelyet 2012-ben megjelent Kiderülés: A derűs élet titka című könyvéből idézett.

„MINDEN ISTEN

Ha egyszer minden istenhívő vallás végső igazságként az „Egyisten” fogalmát tételezi (keresztény, zsidó, iszlám, de végső soron a hindu is), akkor nem logikus-e azt gondolnunk, hogy mindegyik ugyanarra az „Egy”-re gondol? Miért tételezne fel egy Egyisten-hívő vallás egy másik Istent, az Egy mellé, ha egyszer ő maga abban hisz, hogy az Isten: Egy?

Önmaga hitét cáfolná azzal, ha azt állítaná, hogy a másik vallás, egy Másik Istenben hisz! Honnan kerülne elő hirtelen egy Másik Isten, ha valójában csak Egy van?

Ugyanakkor ezek a vallások, ezzel az igazsággal párhuzamosan, azt is tanítják, hogy ez az egy Isten Önmagából, Önmagát megsokasítva hozta létre a Világot. Ez a sokaság azonban megmarad végső soron egynek, hiszen az Úr átfogja, Önmaga körén belül tartja a Mindenséget. Ő mindenben ott van, és ebből is következő módon, ez a Minden… Őbenne van.

Ezt az eszmét domborítja ki egyébként, az az Istenről alkotott kép is, hogy Ő megjelenik Háromság formájában. A kereszténységben Atya – Fiú – Szentlélek, a hinduizmusban pedig Visnu – Brahmá – Síva képében. Ha ezt meg lehet érteni, hogy az Egy tud lenni Három is, miközben megmarad Egynek, akkor már csak egy lépés azt megérteni, hogy az Egyisten-hívő ember, bárhány Istenformában is látja meg az isteni Lényeget, számára valójában ezek mindegyike, az Eredeti Egynek a különböző megjelenése.

Aki ezt látja, az nem ütközik meg semmilyen, általa eddig nem ismert Istenformán.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek