KuriózumKutatók szerint, ha lánytestvéred van, jobb lesz a mentális egészséged!

Kutatók szerint, ha lánytestvéred van, jobb lesz a mentális egészséged!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kutatások alapján kimutatták, hogy ha lánytestvéred van, jobb mentális egészségnek örvendhetsz!

A testvéri kapcsolatokban is vannak nehéz időszakok, főleg a kamaszkor idején, amikor az ember még amúgyis csak keresi önmagát, hajlamosabb arra, hogy többet veszekedjen a testvérével. De egy testvér alapjában véve az egyik legjobb dolog a világon, hiszen ő az aki mindig kiáll melletted, jóban-rosszban számíthatsz rá.

Kutatások alapján kimutatták, hogy ha valakinek nővére vagy húga van, sokkal jobb mentális egészségnek örvendhet, mintha öccse vagy bátyja lenne.

Egy 2010-es tanulmány alapján kiderült, hogy ha lány testvéred van, nem csak a mentális egészséged, de az önbecsülésed is nagyobb lesz. Sokkal empatikusabb leszel, jobban átérzed mások problémáit, segítőkészebbé válsz, ha lánytestvéred van.

A kutatásban négyszáz különböző családot vizsgáltak meg, természetesen olyanokat is, ahol nem csak lány, hanem fiú testvérek is voltak, és az egyik gyerek 10-14 év között volt. A kutatást vezető szakember Laura Padilla-Walker hangsúlyozta, hogy még a gyakori testvérveszekedésekből is pozitív fejlődés rajzolódik ki. Az is kiderült, hogy egy lánytestvér nagyon pozitív irányba tereli a mentális egészséget.

A lánytestvérek a serdülőkorban gyakran jelentkező elmagányosodás idején is védelmet nyújtanak egymásnak. Ha lánytestvéred van, soha nem fogod úgy érezni, hogy téged senki sem szeret, és ha problémáid vannak, nem kell magányosan sírdogálnod a sarokban.

Persze, minden családban előfordulnak viták és nézeteltérések, de alapjában véve a segítségnyújtás és a szeretet jellemző a testvéri kötelékekre.

„Már egészen kicsi korban érdemes a gyerekeket a testvéri szeretetre ösztönözni. Amikor a gyermek felnőtté válik, ez egy hatalmas védő faktor lesz számára” – fejtette ki Padilla-Walker a testvérkapcsolatokról.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek