LélektárKülönös álmot láttam, színeset… A színek jelentése álmainkban

Különös álmot láttam, színeset… A színek jelentése álmainkban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Köztudott, hogy az álmokban látott szimbólumok a való létünk, tapasztalataink rejtett értelmezését képviselik. Amikor pedig ehhez színek is társulnak, ezek az árnyalatok teljesen új értelmet adnak annak, amit álmainkban látunk. De vajon mit is jelentenek a színek az álmainkban?

Az álmok – legyenek színesek vagy fekete-fehérek – értelmezése valamennyiünk számára egyedi és sokféle. Senki sem tudja azokat jobban elemeire bontani, jelentéssel felruházni, mint az a személy, aki látta. Továbbá nemcsak az értelmezésük egyedi, hanem maguk az álmok is, mivelhogy nem vagyunk egyformák, így két ugyanolyan álomról sem beszélhetünk.

Olvastad már a Fantasztikus tippek önértékelésed lerombolásához című cikkünket?

Léteznek azonban kritériumok, melyet utat mutatnak az értelmezésben. A színek jelentésvilága az egyik, amelyből ki lehet indulni.

A színek jelentése álmainkban

Amikor a piros szín uralja az álmunkat – az álomban jelen lévő piros szín a szenvedélyt, hevességet, aktiválást jelöli. A csakrák esetében, a piros a gyökeret, az energiát képviseli, amely a túlélésre való ösztönt fejezi ki. A piros szín befolyásol minket nemcsak fizikailag – a vér által, amely az ereinkben folyik, hanem pszichikailag is – az inaktív erő által, ami arra vár, hogy a felszínre törhessen. A piros szín energiája mindig bennünk van, és az a tény, ami a felszínre hozta, lehet a kulcsszó az álom értelmezésében.

Amikor a narancssárga szín a domináns az álmunkban – az álmokban a narancssárga az egyensúly, a temperamentumosság képviselője. Mivel a piros és a sárga között áll, az észlelésünk fontos tengelyét jelöli. Tőle fogjuk átgondolni azt, hogy mit kéne kiegyenlíteni, ugyanakkor köszönetet mondó, harmonikus üzeneteket is hordoz, olyan állapotokat, amelyeket életünk során átélünk. A narancssárga arra késztet, hogy kilépjünk a rutinból, hogy új dolgokat próbáljunk ki, vagy hogy egyedi módon nyilvánuljunk meg, és így olyan eredményekre tegyünk szert, amelyekre sosem számítottunk.

Amikor a sárga szín uralkodik az álmunkban – a sárga az álmainkban saját tudatunkat, lelkiismeretünket képviseli, valamint azt a szerepünket, amelyet az egész kontextusában betöltünk. Gondolj csak a Nap sárga színeire és azok alapvető hatására rád, a létedre! A sárga ugyanakkor az intelligencia színe is, ezért amikor álomban látjuk, arra utal, hogy különös tisztasággal vagyunk képesek felfogni a dolgokat. A sárga egy kiváló ötletet is jelölhet, illetve egy jobb értelmezését a világnak, amelyben éppen élünk.

Olvastad már a Szusszanj fel – Légből kapott gyakorlatok című cikkünket?

Amikor a zöld szín uralja az álmunkat – amikor álomban látjuk, a zöld elvezet minket a fejlődéshez, gyógyuláshoz, szerelemhez, az empátiához és az inspirációhoz. A zöld a Szívcsakra színe, ami a szerelmet, gyógyulást és szenvedélyt irányítja. Anahata, vagyis a csakra a levegő elemmel azonos, és valójában ez képezi a különbséget attól a szerelem-érzettől, amelyet pirosban látunk. A zöld megkönnyíti a megismerést és a szeretetet azáltal, hogy serkenti az intellektualitást, az érzelmi intelligenciát, a mély spiritualitást. Amikor zöldben álmodunk, kísérletezünk a fejlődéssel, gyógyulással, és azokra a dolgokra összpontosítunk, amelyeket helyre kell hoznunk az életünkben.

Amikor a kék uralkodik az álmainkban – a kék gondolatokat, elveket,álmokat ébreszt a tudatalattinkban, továbbá azt a képességünket, hogy ezeket kövessük. A legtöbb művész kékben álmodik. A kék arra késztet minket, hogy kreatív módon fejezzük ki legmélyebb ötleteinket. Gondolj csak az égre! A végtelen kifejezési és felfedezési lehetőségeket szimbolizálja. Amikor kékben álmodunk, azt jelenti, bennünk rejlik a képesség, mellyel nyitni tudunk a rejtélyek tág világa felé a zene, művészetek, irodalom által.

Amikor az indigókék dominál az álmainkban – az indigó az álmokban egy olyan állapotot jelöl, amely túllép a halandóságon, a spiritualitás belsejébe. Ha indigóban álmodunk, a legjobb az, ha megpróbáljuk kiaknázni saját spiritualitásunkat, és akkor, amikor tudatunknál vagyunk, lépjük túl a határainkat, belátást nyerve a minket körülvevő dolgok hátterébe, mögöttes világába. Rengeteg különleges spirituális kincs vár, hogy felfedezzük őket, amikor indigóban álmodunk.

Amikor a lila uralja az álmainkat – a lila a belső békét, nyugalmat képviseli az álmokban, valamint azt, amikor sikerül megtalálnunk önmagunkat. A Koronacsakrával azonosítják, amelyet az ezer lótusz szirom szimbolizál, amint az élet érzéseiből iszik. Ha lilában álmodunk azt jelenti, már sikerült vagy sikerülni fog megtalálnunk a kapcsolatot a lélek, test, pszichikum és az isteni tudat között, ezzel együtt pedig ránktalál a lelki megnyugvás, a személyes beteljesülés, belső harmónia.

Amikor fekete-fehérben álmodunk – ezek az álmok gyakorlatiasságot, gondolatbeli egyenlőséget és rendet jelölnek. Tulajdonképpen azt jelentik, hogy szétválasztjuk álmainkban a valóságot a képzelettől. Így az élet tiszta perspektíváját bizonyítják, és minimális magyarázatot adnak a velünk történő, minket befolyásoló eseményekre. A fekete-fehér álmokat a legkönnyebb megfejteni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek