KoktélKözösen ünnepelték a 71. házassági évfordulójukat, majd nem sokkal később egyszerre haltak...

Közösen ünnepelték a 71. házassági évfordulójukat, majd nem sokkal később egyszerre haltak meg!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

“Míg a halál el nem választ” – mondta ki 71 évvel ezelőtt a georgiai pár egymásnak, és fogadalmukat szóról-szóra betartották. Herbert és Marilyn Frances Delaigle szerelme sok évvel ezelőtt kezdődött, és, mint minden kapcsolatban, ők is küzdöttek nehézségekkel, de soha nem adták fel.

Amikor megismerkedtek, Marylin még csak 16 éves volt, Herbert pedig a húszas évei elején járó “vénlegény”. Marylin a White Way Cafe-ban dolgozott, itt látta meg őt Herbert, és többé sosem tudta kiverni a fejéből. Herbert összeszedte minden bátorságát, és elhívta a gyönyörű lányt moziba, majd egy évvel később megkérte a kezét.

“Természetesen nálunk is voltak problémák. Herbert például már az esküvőről egy órát késett, azt hittem nem is lesz megtartva. Egész életében ilyen késős volt” – mesélte nosztalgiázva Marylin.

Fotó: Donnie DeLaigle

Mi a hosszú házasság titka?

Herbert és Marylin elárulták, bármilyen probléma is adódott az életben, számukra mindig a házasság volt a legfontosabb. Akkor is tudtak nevetni, amikor nem volt könnyű. Marylin elmondta, hogy végtelenül hálás, hogy a férjét ilyen humorérzékkel áldotta meg a Fennvaló, ez a tulajdonsága sokszor volt segítségükre.

“Sosem gondoltam, hogy ilyen hosszú időt megélünk együtt. Remélem, még néhány közös évünk lesz azért” – mondta Herbert.

Mindketten azt tartották a legfontosabbnak, hogy a szeretetet ki kell mutatni, nem elég csak arra gondolni, hogy biztosan úgyis érzi a másik.

Fotó: Donnie DeLaigle

“Mutasd ki a szereteted, és legyél ott a másik mellett minden körülmények között”.

“Amikor Herbert a munkából hazajött, mindig megfogtuk egymás kezét, örültünk, hogy újra együtt lehetünk” – mesélte Marylin.

Az életkor előrehaladtával mindketten egyre több egészségügyi problémával küzdöttek. Herbert 2019 júniusának egyik pénteken, hajnali 2:20-kor hunyt el, majd 12 órával később, 14:20-kor Marilyn is távozott az élők sorából.

Fotó: Donnie DeLaigle

Haláluk okát nem tudták pontosan meghatározni, de hasonló esetek összefüggésbe hozhatók a megtört szív szindrómával. Ez egy létező állapot, amikor a súlyos lelki fájdalom vagy érzelmi stressz a szívizmok gyengülését, majd végül halált okoz.

Herbert és Marilyn nem tudtak egymás nélkül élni.

“Hihetetlen, hogy 71 évig együtt voltak, és most együtt vannak a mennyországban is. Milyen csodálatos szerelmi történet ez” – fogalmazta meg Herbert és Marylin családja.

A házaspárnak 6 gyereke, 16 unokája és 25 dédunokája van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek