KuriózumKövesd ezt a 6 egyszerű tanácsot, hogy meggyógyítsd a lelked sebeit

Kövesd ezt a 6 egyszerű tanácsot, hogy meggyógyítsd a lelked sebeit

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

“Minden törlődik az emlékezetből egyszer. Elfelejted az összes ígéretet, az összes sérelmet, az összes haragot. Hány nap és hány éjszaka kell elteljen, míg a seb begyógyul?” – Mark Levy

Sajnos leragadtál egy olyan élethelyzetben, amely az állandó válságokról és konfliktusokról szól. Éppen ezért az első és legfontosabb dolog a teendők listáján az az öngyógyítás kell legyen, csak így tudod megvédeni magad a külső negatív hatások ellen!

Az öngyógyítás azonban valódi önismeret nélkül szinte lehetetlen! Fontos, hogy felismerd és tudomást vegyél a lelkedben dúló káoszról! Az öngyógyítás azzal kezdődik, hogy leásol a problémák gyökeréig, ez fájdalmas, de szükséges lépés. Ha felismered és elfogadod őket, akkor könnyebb lesz a gyógyulás folyamata. Osztályozd őket, tanulj belőlük, és végül engedj el minden olyan dolgot, ami a múltban történt, és még most is nyomaszt.

4 lépés az öngyógyítás felé:

1. Gyógyítsd magad szeretettel

Egyáltalán nem önzőség, az ha elfogadod és szereted magad. A szeretet a legfontosabb dolog a világon, előbb tanuld meg szeretni saját magad, majd a belőled áradó szeretetet vetítsd ki az egész világra. Csak akkor lehetsz jóban másokkal, miután elfogadtad önmagad, és begyógyítottad a lelki sebeidet. Az öngyógyítás során felszabadulsz az érzelmi nyomástól, minden negatívumtól és szenvedéstől, amit eddig magadra vettél.

2. Találj egy módszert, amitől megnyugszik a lelked

Minden ember más, ebből következik, hogy nincs egy univerzális recept a boldogságra. Mindenki meg kell találja a saját kulcsát a lelkéhez, ne keresd az egyetlen egyetemes választ, mert ilyen nem létezik. Fókuszálj a számodra legmegnyugtatóbb kikapcsolódásra, ahol rátalálsz a lelkedre.

Sok embernek a lélekhez vezető kulcs a meditáció, de van, akit az ima, vagy az olvasás, akár valamilyen művészet gyakorlása hoz egyensúlyba. Arra kell törekedned, hogy nyugalmat találj abban, amit csinálsz, keresd meg azt a tevékenységet, azt a helyet, ahol maszk nélkül, önmagadat vállalva élhetsz.

3. Engedd szabadon a fájdalmat!

A lelked mélyén gyökerező fájdalom olyan, mint egy maró hatású sav, meg kell szabadulnod tőle, mielőtt még különösebb problémát okozna. Legtöbb esetben a fájdalom, a lelki teher nem látható, viszont harag, depresszió, fóbiák képében manifesztálódhat.

Éppen ezért fontos megérteni és elengedni, hogy mi az, amitől valójában szenvedsz. Nézz szembe a fájdalommal és a félelemmel, és szabadulj meg tőle, soha ne fojtsd magadba a negatív érzéseket. Amikor ezt megteszed, a tested és az elméd felszabadul, elindul a tisztulási folyamat.

4. Írd ki magadból!

A kézzel írás csodálatos terápiás hatással rendelkezik, ha kiírod magadból azt, ami fáj, felszabadulsz a nyomasztó érzés alól. Így jobban realizálódik, hogy tulajdonképp mi is a probléma, és könnyebb lesz a feldolgozás. Ha azért aggódsz, hogy valaki meglátja, és elolvassa, egyszerűen égesd el a papírt miután leírtad a problémád.

5. Add át magad a gyógyulásnak!

Amikor rájössz, hogy mi a probléma, beindul a gyógyulási folyamat. Ehhez pedig békére, csendre és magányra van szükséged! De van, akinek sokat segít egy őszinte baráti beszélgetés is, azonban mindig te tudod csak, hogy mire van a leginkább szükséged a gyógyuláshoz. A lelki problémák börtönéből való kiszabadulás akkor következik be, ha felismered a fájdalmat, és rátalálsz a helyes útra.

6. A világ jobbá tétele

Abban a pillanatban, amint elindulsz az öngyógyulás útján, az egész világ jobbá tétele felé tettél egy nagy lépést. Könnyebben elfogadod a körülötted lévő dolgokat és embereket, az ítélkezés helyett pedig inkább önzetlen támogatást nyújtasz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek