BlogKönyvajánló: AMMARA - az ébredés

Könyvajánló: AMMARA – az ébredés

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mióta az eszemet tudom, vizsgálgatom az emberi elmét, emberi kapcsolatokat, figyelem, ki hogyan reagál és miért tesz úgy, ahogy éppen cselekszik. Arra gondolok, hogy a világ működése csodálatos és jól megtervezett óramű pontossággal működő rendszer. De vajon mi van emögött, mi mozgatja, mi vagy ki irányítja? Honnan lettünk? Isten, ember, idegenek, univerzum? Vagy ezek kombinációja?

Ammara-az-ebredes

Nekem is van erről egy meggyőződésen és hiten is alapuló elképzelésem, de most egy olyan élményemet szeretném veletek megosztani, amely egy csodálatos könyv lapjain tárult elém. Keresgéltem és kutakodtam, hogy mi az, amit karácsonyra vehetnék a családom tagjainak és megtaláltam Howard L. Braden könyvét, AMMARA – az ébredés címmel. Mivel mint tudjátok több mint egy évtizede grafikai munkákkal is foglalkozom, ezért egyből megfogott a sugárzó borítója, mondhatnám úgy is, hogy hívogatott. Megvettem magamnak elő-karácsonyi ajándéknak és gyorsan kiolvastam, mert van egy hatalmas veszélye: LERAKHATATLAN!!! Szóval vigyázzatok vele!

Az a helyzet, hogy elég nehéz nekem olyat mutatni könyv formájában, ami odaragasztja a figyelmemet, mivel magam is a spirituális világgal foglalkozom. És bár nyitott vagyok, kíváncsi, nehéz dolga van velem az íróknak. Hogy sikerült mégis belemászni a fejembe és felkelteni a kíváncsiságomat? Lássuk…

Röviden tömören: felvillanyozta az érzéseimet, könnyet csalt a szemembe, elgondolkodtatott, közben időnként felnevettem, máskor komolyan néztem a tükörbe, mintha én lennék egyik vagy másik szereplő.

Hosszabban? Szeretném elmondani részletesen, mi miért mozgatta meg a lelkemet, szívemet és gondolataimat, de nem lőném le a poént. Annyit azért elárulhatok, rám azért volt nagy hatással ez az írás, mert olyan személyiség részeimhez szólt, amelyek szomjaznak a tudásra, szeretetre, normális és egészséges kapcsolatokra, tisztességes viselkedésre és erkölcsi tisztaságra.

Itt már az is érdekelni kezdett, hogy ki lehet ez a Howard L. Braden. Pár izgalmas információ: kiderült, hogy magyar szerző, de a könyvet nemzetközi olvasótábornak írta. Jelenleg is minden erejével azon dolgozik, hogy meglegyen a tőke az amerikai kiadáshoz. Céljai között van, hogy a trilógia megjelenjen filmes formában, hisz aki olvassa, abban biztosan megfogalmazódik: „ezt megnézném 3D-ben vagy akár élőben”.

A történet szereplői magukban hordozzák a jelen kor fájdalmát, hiányosságait és keménységét, de irányt mutatnak egy jobb világ felé, ahol őszintén, tisztán és isteni fénnyel töltve élhetjük életünket. Emlékezve és felébredve.
Gyermekkorom egyik fő mottója az volt, hogy „tudd honnan jöttél, hol tartasz és hova mész” – Ez határozza meg az embert, és akkor tud igazán teljességet megélni, ha egyre több részét megismeri az ember működésének, történelmének és a kapcsolatok fontosságának milyenségéről, az érintésről, a beszélgetésről és persze a folyamatos változásról.

Meggyőződésem, hogy az emberiség nagy része jelenleg még alszik. Úgy érzem itt az ideje, hogy az AMMARA-hoz hasonló regények, történetek, filmek napvilágra kerüljenek, hisz megadják majd a kezdő lökést, a hátszelet ahhoz, hogy a mély gödörbe és sárba ragadt emberek is tovább lépjenek, meglássák a fényt és erőt merítsenek. Ami leginkább felvillanyozta a lelkemet, az az idegenekkel való kapcsolatfelvétel, az emberek elöl elrejtett, eltitkolt események és a valóság szembeállítása, valamint annak a lehetősége, hogy akár én, akár te, akár a többi ember között is van olyan lény, aki arra vár, hogy felébredjen és emlékezzen arra honnét jött. Vajon emberek vagyunk? Vajon fénylények vagyunk? Lehetséges, hogy más helyről származunk?

A történet annyira élesen játszódott le előttem, hogy a megérzéseimre hallgatva azt is mondhatnám, hogy „igaz történeten alapszik – és ez a történet még csak most fog lejátszódni – olvasd el az emberiség áhított fénnyel teli jövőjét!”

Rengeteget dolgozom és segítek, ami időnként fárasztó tud lenni. Ilyenkor valamilyen módon igyekszem kipihenni az elmúlt időszakot, és feltöltődöm. Legtöbbször kirándulok, olvasok, zenét hallgatok. Ez a könyv most nekem olyan volt, ami egy hatalmas energiatöltetet adott, és alig várom, hogy olvashassam a folytatást első kézből (persze az még nem jelent meg). Az emberi és Ammara képzelet határtalan kreativitását használva hatalmas belső utazást tettem, melynek még a mai napig a hatása alatt vagyok. Nevettem is magamon, hisz én szoktam másoknak mondani: „amit én most mondok neked, azt nem fogod tudni kitörölni a fejedből. Emlékezni fogsz rá a jövőben és tudod, hogy ez miért kellett”. Howard L. Braden remek módon adja át azt, amit én is művelek, hiszek és tanítok: hit, remény és cselekvés.

Tegyél meg mindent azért, hogy jól érezd magad itt a Földön és ne add fel soha azokat az elképzeléseidet, amelyek ma még mások számára hihetetlenek, mert te nem véletlenül tudod és hiszed, ami a fejedben és szívedben van. Te előrébb vagy és mélyen belül ott pihen a tudás, az emlék. Arra vár, hogy felébredjen. Arra vár, hogy felébresszék!

Cikk írója: Takács János István – a Tudatalatti Detektív
WEB: Tudatalatti Detektív

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek