Ha kihagyod a reggelit, nagyobb eséllyel kell számolnod majd a szívbetegség kialakulásának kockázatával!

Nutritious breakfast

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, legalábbis azok számára, akik csökkenteni szeretnék a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ha elolvasod a legújabb kutatás eredményeit, többé sosem fogod azt mondani legyintve: “Hát nekem aztán nincs időm reggelizni”.

Az Amerikai Kardiológiai Főiskola szaklapjában megjelent tanulmány szerint a reggeli elhagyása szorosan összefügg a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásával.

Azok akik nem reggeliznek, 87%-al nagyobb eséllyel betegednek meg a világ vezető elhalálozási betegségében, mint azok, akik rendszeresen minden reggel elfogyasztanak egy kiegyensúlyozott és egészséges reggelit.

Az Amerikai Iowai Egyetem kutatócsoportja, és a kínai Wuhan Tudomány és Technológiai Egyetem munkatársai a kutatás alapján egyértelműen kijelentették, hogy óriási kockázatot von maga után az, ha valaki nem reggelizik.

A tanulmány társszerzője, Wei Bao, a Iowai Egyetem docense kifejtette, hogy ez az első ilyen jellegű kutatás, amikor a reggeli szív- és érrendszerre gyakorolt hatását vizsgálták.

Egy egészséges reggeli állati eredetű fehérjéket (húst, sajtot, joghurtot), teljes kiőrlésű kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt, magvakat is kell tartalmazzon. És ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadékbevitelről sem, így igyunk egy nagy csésze zöld teát.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.