OtthonKiegészítők, melyek életre keltik a kertet

Kiegészítők, melyek életre keltik a kertet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy rendezett, tisztán és szépen tartott kert nemcsak az érdeklődést kelti fel, hanem a vágyat is, hogy minden lehetséges percet ott, benne tölts el.

Gondolod, hogy a kert hangulatáért csak a növények vagy a világítás a felelős? Tévedsz. A különböző kiegészítők, amelyek széles választéka ma már a boltokban is kapható vagy akár otthon is elkészíthető, fergeteges külsőt, vonzó, kellemes, vidám hangulatot és mesebeli környezetet teremtenek az amúgy talán kissé barátságtalan, rideg zöld övezetből.

Kezdhetnéd a dekorálást például a virágcserepekkel. Úgyis szükséged lesz rájuk, ha színes virágokkal, tarka növényekkel töltenéd tele a kerted. Ezek jól mutatnak egy megmunkált kerámiaedényben, vagy görög mintájú natúr cserépedényben. A hatást fokozhatod, ha ezen virágtartók közelébe köveket szórsz el.

Olvastad már a Világítótestek a kertben című cikkünket?

Dekorálhatod a kerted fából készült tárgyakkal – cserepekkel, pallókkal, fakéreg-virágtartókkal, faragott kiskeritéssel, rácsos állványokkal a futónövények esetében. Ezek hangulatossá, otthonossá teszik a környezetet és összhangban is vannak a természet többi elemével. Kiegészítőként egy fából készült kerti bútor ideális hely lesz a pihenésre.

Hangulatteremtő rendeltetésükből adódóan egyre közkedveltebbek a (kézzel készített) dísztárgyak, melyeket a földbe szúrhatsz vagy a fűbe rejthetsz. Például egy pálcára rögzített textil szitakötő, pillangó vagy virágocska, fémlemezből tákolt vödröcske vagy egyéb tárgy itt-ott elhelyezve jól mutat a zöldben. A kerti törpék is jól jönnek, de vigyáznod kell az összhatásra, hogy mégse varázsold giccsé a lakásod büszkeségét.

Olvastad már a 2012 kertje – főbb tendenciák a kert berendezésében című cikkünket?

Végeredményben mindegy, mit viszel a kertbe és állítasz ki, ha a harmónia elve alapján jársz el. A lényeg úgyis az marad, hogy te jól érezd magad a kertedben, és minden nap szívesen ücsörögj a függőágyban vagy a kerti hintaszékben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek