Otthon2012 kertje - főbb tendenciák a kert berendezésében

2012 kertje – főbb tendenciák a kert berendezésében

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kertek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az életünkben. Egyre fontosabb a természettel fenntartott kapcsolat, valamint az, hogy az év napsugaras időszakát kellemesen berendezett, tarka virágos, pihentetően zöldellő környezetben tölthessük.

Éppen ezért, függetlenül attól, hogy a kertészkedés megszállottja vagy, vagy csak tökéletes helyet szeretnél magadnak kialakítani a hétvégi lazításra, a kerted berendezését ne bízd a véletlenre! Az alábbiakban a 2012-es év tendenciáit hozzuk, amelyek segítségével új ötletekkel, hasznos tanácsokkal gazdagíthatod saját elképzeléseidet!

1. Kíváncsi vagy, milyen virágok lesznek „divatosak” 2012-ben? A tájépítészek véleménye a következő: válassz apró, de erős színű virágokat. A törpe növények és zöld bokrocskák kiválóan díszítik majd a kerted, és remekül kiegészülnek a kis virágokkal. Aztán, egyre többen keresik a nedvdús növényeket – például kaktuszféléket – a kőlépcsőkön vagy a kerti ösvény mentén.

2. A zöldségeskert is az idei év alapeleme, ugyanis egyre fontosabb a házi, friss termés és az egészséges életmód. A zöldségeskert elkülönítése a fáról áttért idén a fémkerítésre, amely lehet kovácsolt vas vagy horganyzott acél. Ha te is szeretnél egy ilyen kis termőföldet, növessz rajta függőleges növényeket.

3. Ha kicsi a kerted, szerezz be alacsony növésű gyümölcsfákat, vagy olyan fajokat, amelyek nagyobb cserépben is képesek megélni. Hasonlóan járhatsz el például akkor, ha a teraszt vagy az erkélyed öltöztetnéd zöldbe.

4. A miniatűr kertecskék kiváló kiegészítői a beltereknek. Ha tömbházban laksz, és nincs lehetőséged sehol sem kertészkedni, otthon vagy az irodában is berendezhetsz egy ilyen „oázist”, tele tarka virágokkal, zöld növényekkel, persze cserépben tárolva.

5. Ha olyan lakásban élsz, amelynek tetőterasza van, vagy olyan házban, amelynek lapos a fedele, felköltöztetheted a kertet az emeletre. Manapság egyre több tömbházat építenek ezen elv alapján, ugyanis rengeteg előny származik ebből a szerkezetből.

6. Szintén a 2012-es év „őrülete” szabad ég alatti nappali. Alakítsd ki te is a kis kuckót a friss levegőn, és ne feledkezz meg a szabadtéri kandallóról vagy (tábor)tűzhelyről, a hűvösebb esték felmelegítésére.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek