OtthonVilágítótestek a kertben

Világítótestek a kertben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Fontos, hogy a kerted ne csak nappal, hanem sötétedés után is szép legyen. Ebben nagy szerepet játszanak a világítótestek, amelyek kiválasztására és elhelyezésére is nagy hangsúlyt kell fektetned.

Amennyiben a te vágyad is az, hogy az ablak előtt elterülő kert megnyugtató látványt, tökéletes esti vendégfogadó helyet, vagy pihenő, relaxáló helyiséget szolgáljon, nem szabad figyelmen kívül hagynod a fényeket.

A legfontosabb az, hogy a világítás elegendő, de semmiképp sem túl intenzív vagy túl halvány legyen. Érdemes, ha kikéred úgy a villanyszerelőd, mint a kertészed véleményét, ugyanis mindkét szakember munkáját érintik a módosítások, továbbá hasznos tanácsokkal is elláthatnak a világtótestek ideális elhelyezésére nézve.

Általában azokon a helyeken, ahol befejeződik a megmunkált kert és következik az ösvény, jól mutatnak a kisebb méretű (hosszúságú) – törpelámpák. Ezek tökéletes fényt árasztanak a sétálóra és a környező növényekre is. Jó, ha ezeket a lámpákat az elektromos hálózathoz kötöd, hogy a borús napokat követő estéken is fényt bocsássanak a kertre, mikor a napelemes lámpák kevésbé hatékonyan tudnák ellátni feladatukat.

Ezt olvastad már? 2012 kertje – főbb tendenciák a kert berendezésében

Mindezek ellenére, a napelemes lámpák igen hasznosak, és tanácsos, hogy ezeket is bevond a kerted díszítésébe. De fontos, hogy ezek mellett egy stabil, állandó fényforrást is biztosíts a téli/tavaszi naptól mentes esetekre.

Hogy milyen stílusú lámpákat vásárolsz, az csakis rajtad és az ízléseden múlik. Ha szigorúbb kertet szeretnél, a lámpáknak is „komolyaknak” kell lenniük. Amennyiben játékosabb, pajkosabb hangulatot teremtenél, szerezz be olyan világítótesteket, melyek vagy köveket, vagy állatokat vagy egyéb tárgyakat, élőlényeket imitálnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek