HoroszkópKezdődik a tavaszi nap- és holdfogyatkozások sorozata - A kapcsolataink gyorsan haladnak...

Kezdődik a tavaszi nap- és holdfogyatkozások sorozata – A kapcsolataink gyorsan haladnak az átalakulás felé

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fogyatkozások gyakran párban érkeznek, egy hold- és egy napfogyatkozás, az Univerzum férfi és női erőinek egyensúlyát szimbolizálva. A 2024-es fogyatkozások sorozata erősen kezdődik, közel az év legfontosabb pillanataihoz: a nap-éj egyenlőség és a Nap Kosba való belépésének közelében, ami egyben az új asztrológiai év kezdetét is jelzi, valamint a Mérlegben lévő Telihold idején, ami a tavasz első Teliholdja. Ez a Telihold a harmóniát, a békét és a nyugalmat helyezi a középpontba, és arra késztet, hogy alaposan szemügyre vegyük a kapcsolatainkat.

A holdfogyatkozás 2024. március 25-én, a Teliholddal együtt, a napfogyatkozás pedig 2024. április 5-én, az Újholddal együtt következik be.

A fogyatkozások szezonjának második fejezetére ősszel kerül sor: 2024. szeptember 17-én holdfogyatkozás lesz a Halakban, 2024. október 2-án pedig napfogyatkozás a Mérlegben.

De a fogyatkozási szezon nem csak ezekről a dátumokról, valamint arról a két, energiával telített hétről szól, ami a hold- és a napfogyatkozás között vár ránk idén tavasszal, hanem egy hosszabb időszakról, amikor az energia aktív és radikálisan befolyásolhatja az életünket.

A változások az egész szezonban érezhetőek lesznek, az energia fokozatosan növekszik 4 héttel az egyes asztrális események előtt és után, és a fogyatkozások ideje körül tetőzik.

A fogyatkozások szezonja a Kos – Mérleg tengelyen lényegében még 2023 júliusában kezdődött, amikor a Holdcsomópontok a Kosba, illetve a Mérlegbe léptek. Az első fogyatkozás ezen a tengelyen a Mérlegben 2023 októberében következett be, és a változások, amik akkor vették kezdetüket, és amiknek feltétlenül be kell következniük, azóta is folyamatban vannak, és fokozatosan felgyorsulnak.

Nagyon sokan közülünk új értelmezéseket fognak felfedezni, és meglátják a nagyobb összefüggést bizonyos események között, amik akkor és azóta történtek. Vagyis olyan dolgok válhatnak világossá a számunkra, amik eddig rejtve maradtak előttünk.

Ez az egész időszak jelentős a változás, a fejlődés és nem utolsósorban az átalakulás szempontjából. Az energia igen intenzív lehet, ezek az események hirtelen változásokat és váratlan eseményeket hozhatnak az életünkbe, amelyek rendkívüli és mélyreható személyes hatással lehetnek, és olyan események láncolatát indíthatják el, amelyet nem lehet megállítani. Ezért jó, ha a tavasz kezdetén óvatosan haladunk előre.

A fogyatkozások a kozmikus megtisztulás időszakát jelentik egy bizonyos témában, amelyet az a tengely ad, amelyen bekövetkeznek, ezért ez az időszak nem a legalkalmasabb a manifesztációra és a szándékaink kifejezésére, inkább a passzív hozzáállás javasolt, és jobb, ha mindent a sorsra bízunk.

A fogyatkozások szezonjának témái elsősorban önmagunkról, a kapcsolatainkról és e két erő közötti kapcsolatról szólnak. Arra összpontosítunk, hogy mire van igazán szükségünk a kapcsolatainkban (beleértve a saját magunkkal való kapcsolatunkat is), de arra is, hogy milyen emberekkel vesszük körül magunkat annak érdekében, hogy nagyobb harmóniát érjünk el az életünkben.

Aktiválódik a kötődés és a függetlenség kényes egyensúlya. Ez azt jelenti, hogy alaposan meg kell vizsgálnunk és értékelnünk kell azokat a kapcsolatokat, amelyek hajlamosak a függőségi viselkedésre, és tudatosan fel kell tárnunk azokat a lehetőségeket, amelyekkel elősegíthetjük az egészségesebb kapcsolatokat. Ha azt tapasztaljuk, hogy szorongó vagy tétova kötődési kapcsolatok vagy akár szélsőséges függetlenség felé hajlunk, meg kell tanulnunk, hogy engedjük be az embereket, és, hogy kérjünk segítséget és támogatást. Ez a fáradságos folyamat azzal járhat, hogy el kell engednünk néhány embert az életünkből, helyet teremtve az új kapcsolatoknak, amelyek jobban összhangban vannak autentikus énünkkel. Mások számára ez azt jelentheti, hogy a meglévő partnerkapcsolatokon belül kell növekednünk, hogy azok egészségesek maradjanak.

A március 25-én a Mérleg jegyében bekövetkező holdfogyatkozás úgynevezett félárnyékos holdfogyatkozás lesz – ilyenkor a Hold a Föld félárnyékában van. Ez a jelenség nem annyira látványos, mint a részleges, vagy a teljes holdfogyatkozás, csak azt észlelhetjük, hogy a Hold színe sárgásabb a szokásosnál. Az ezzel együtt járó energia azonban ennek ellenére nagyon is erőteljes az asztrológiai kontextusnak köszönhetően, amiben történik: 5 nappal a nap-éj egyenlőség után és 5 nappal azelőtt, hogy a Merkúr a Kosban retrográdba lép, közvetlen szembennállásban a Kosban lévő Nappal és a Chiron aszteroidával, amely szintén a Kosban, ebben a kardinális tűzjegyben tartózkodik néhány hónapig.

Mire számíthatunk ebben az időszakban

  • Jelentős változásokra;
  • Új kezdetekre és befejezésekre a kapcsolatokban;
  • Egy ciklus lezárulására és a vele járó tanulságok levonására;
  • Kilépünk egy élethelyzetből, karrierből, stb.;
  • Mély elmélkedésre önmagunkkal és a másokkal való kapcsolatainkról.

Bármi is történt 2023 októberében, az utolsó Mérleg-fogyatkozás környékén, az vagy visszatér (így tovább dolgozhatunk az akkori témákon és helyzeteken), vagy véget ér. Ezek a témák egész évben ismétlődni fognak, megjelenésüket a következő, 2024. április 8-i Kosban és a 2024. október 2-i Mérlegben bekövetkező fogyatkozás váltja ki.

A kardinális jegyek, a Kos, a Rák, a Mérleg és a Bak különösen érintettek lesznek.

Milyen hatással lesz a fogyatkozások sorozata az egyes csillagjegyekre április végéig

A legnagyobb pontosság érdekében a legjobb, ha az aszcendensednek megfelelő horoszkópot olvasod el.

Kos

Véget vetsz egy kapcsolatnak, vagy éppen belekezdesz egy újba. Szakítás, válás vagy éppen házasság egyaránt szóba kerülhet ebben az időszakban. Ha egyedülálló vagy, akkor most lehetőséged van megismerkedni valakivel. Ugyanakkor, dolgoznod kell bizonyos szokásaidon, hajlamaidon a kapcsolataid terén. Távolodj el a mérgező környezettől.

Bika

A céljaidra és az álmaidra összpontosítasz. Elengedsz valamit, ami eddig teherként nehezedett a lelkedre, és most sokkal felszabadultabbnak érzed magadat. Többet gondolsz a munkatársaiddal vagy a munkahelyeddel való kapcsolatodra. Egészségesebb szokásokra összpontosítasz, és megváltoztatod a napi rutinodat.

Ikrek

Inspiráltnak érzed magadat, és hajlasz a romantikára. Befejezhetsz egy tavaly ősszel elkezdett projektet, vagy végre belevághatsz valamibe, amin már régóta gondolkodsz. Olyasmire szánod el magad, ami örömet okoz a szíved mélyén élő gyereknek, és megnyugtatja a lelkedet. Az is előfordulhat, hogy ebben az időszakban kiderül, hogy hamarosan szülő leszel.

Rák

Elutazhatsz, munkahelyet változtathatsz, új otthont találhatsz, vagy elgondolkodhatsz azon, hogy átrendezd a jelenlegi otthonodat. Emellett a jegy egyes szülöttei egészséges határokat húznak meg a családjuk körében, és megkövetelik a teret, amire szükségük van, hogy fejlődhessenek.

Oroszlán

Újragondolod a közösségedben vagy a szomszédságodban betöltött szerepedet. Viták alakulhatnak ki a szomszédokkal, vagy éppen ellenkezőleg, megoldódhatnak a már fennálló konfliktusok. Megteheted az első lépéseket egy vállalkozás beindítása felé, ha pedig párkapcsolatban élsz, összeköltözhetsz a pároddal. Egyes Oroszlánok a nagyobb hatékonyság érdekében megváltoztatják a kommunikációjukat vagy a munkavégzésük módját.

Szűz

Aggódsz a pénz, az anyagi helyzeted és az önbecsülésed miatt. Új szerződést köthetsz, vagy új lehetőségeket kapsz, amelyek extra jövedelmet hoznak neked. Újragondolod a költségvetésedet, és üzleti partnerkapcsolatba kezdhetsz egy befolyásos személlyel. Egy hitel hátralévő részleteit is kifizetheted, vagy megszüntethetsz egy bankszámlát.

Mérleg

A változás a számodra olyan, mint egy kellemes tavaszi szellő. Végre sikerül elengedned egy olyan személyt vagy helyzetet a múltból, aki, vagy ami súlyosan nehezedett a szívedre. Jobban megbékélsz önmagaddal, mindazzal, amit eddig tettél, és a jelenlegi eredményeiddel. Elfogadod, hogy a múlton nem tudsz változtatni, és a jelenre és a közeljövőre koncentrálsz.

Skorpió

Elkezdesz egy projektet, vagy szokatlan ötleted támad. Lehet, hogy nem érzed magad túlságosan magabiztosnak, és nem vagy biztos abban, hogy helyes döntéseket hozol, ezért tanácsot kérsz a hozzád közel álló emberektől. Arra törekszel, hogy jobban megértsd önmagad, és megerősítsd a spiritualitással való kapcsolatodat.

Nyilas

Új helyre költözhetsz, vagy elkezdhetsz olyan új helyeket felfedezni, amik gyorsan a kedvenceiddé válhatnak. Az is lehet, hogy új baráti körre teszel szert, vagy magad mögött hagyhatod azokat az embereket, akik nem járulnak hozzá pozitívan az életedhez. Aggódni fogsz az imidzsed és a másokra gyakorolt benyomásaid miatt.

Bak

Búcsút mondhatsz a jelenlegi munkahelyednek, amire már régóta készültél, és most végre rászánod magadat erre a lépésre. Más karrierbe kezdhetsz, vagy saját vállalkozást indíthatsz. Ebben az irányban útmutatást kaphatsz, új mentorra vagy üzleti partnerre találhatsz.

Vízöntő

Olyan tevékenységek válnak fontossá a számodra, amelyek fejlesztik az elmédet és a tehetségedet. Utazást tervezhetsz egy távolabbi helyre. Elgondolkodhatsz azon, hogy elkezdesz egy tanfolyamot, továbbfejleszted magadat, vagy beiratkozol valamilyen egyetemre, hogy újabb diplomát szerezz. Lehet, hogy lakóhelyet változtatsz, vagy új spirituális utakat fedezel fel.

Halak

Drasztikus átalakulást hajthatsz végre, megváltoztathatod az öltözködési stílusodat vagy a hajszínedet. Megszabadulhatsz valamilyen adósságodtól vagy banki problémáidtól is. Pénzügyileg szabadabbnak érezheted magadat. Az is lehet, hogy pénzt kapsz ajándékba, vagy váratlan örökségre teszel szert.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek