KuriózumKétszer is férjhez adtak "szellemesküvőn" egy halott menyasszonyt

Kétszer is férjhez adtak „szellemesküvőn” egy halott menyasszonyt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kétszer is férjhez adtak Kínában „szellemesküvőn” egy halott menyasszonyt pár napon belül, mert tolvajok kihantolták holttestét.

Fotó: Flickr

Kínában régi hagyománya van annak, hogy házasuló korban elhunyt nőtlen férfiakat és hajadonokat összeadnak haláluk után, majd pedig együtt temetik el őket közös sírba abban a hiedelemben, hogy így a túlvilágon társak lesznek. A szokás ellen határozottan fellépett Mao Ce-tung néhai kínai vezető már 60 évvel ezelőtt, ám nem sikerült a hagyományt még neki sem „kigyomlálnia” a társadalomból.

A minap kétszer is férjhez adott menyasszonyért az első szellemesküvő vőlegényének rokonsága 35 ezer jüant (1,2 millió forintot) fizetett a holt hajadon családjának. Miután eltemették a párt, tolvajok kiásták a nőt és immár ők adták el 30 ezer jüanért egy másik városban „szellemmenyasszonynak”, ám lebuktak és a rendőrség őrizetbe vette őket.

2007-ben egy férfi hat nővel végzett, hogy eladja őket szellemesküvőkre. Lelepleződött, a rendőrség elfogta a sorozatgyilkost, aki vallomásában azt mondta, hogy kevesebb fáradsággal járt nőket ölni, mint kiásni tetemüket a sírból – emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek