KuriózumKétszer „élte” át egy férfi, hogy milyen a halálközeli állapot

Kétszer „élte” át egy férfi, hogy milyen a halálközeli állapot

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A férfi személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra, a Reddit oldalon rootdude néven regisztrált felhasználóként osztotta meg élményeit a halállal kapcsolatban, ugyanis élete során két alkalommal is megtapasztalta, hogy milyen élettelen állapotában lenni.

Fotó: Reddit
Fotó: Reddit

A férfi szíve először pár évvel ezelőtt állt le, miután súlyos motorbalesetet szenvedett, de túlélte az esetet. A következő szívleállás ezután következett, ennek az volt az oka, hogy nagy dózisú fájdalomcsillapítót vett be. Természetesen meghaladja az ezret azon kíváncsiskodók száma, akik arról érdeklődnek, hogy mi van odaát, létezik-e mennyország, milyen érzés kerít hatalmába, ha valaki már nem él.

A férfi válaszában arról számolt be, hogy gyakorlatilag egy nagy fekete üresség volt előtte, nem érzett, tudott, gondolt semmit, nem is létezett semmi. És ez mindkét alkalommal ugyanúgy történt.

A rootdude nevű felhasználó azt is elmondta, hogy ő voltaképpen semmiről sem tudott, nem érzett semmit, olyan volt az egész, mintha délután kicsit lepihenne az ember, aludna egy negyed órát, de nem álmodna. Csak az orvosoktól tudta meg, hogy voltaképpen néhány percen keresztül élettelenül feküdt, mivel a klinikai halál állapotába került.

Amíg hatott a morfium, addig rootdude úgy érezte, hogy milyen vagány dolog történt vele, büszkélkedhet a barátai előtt, hogy ő egy olyan ember, aki visszatért a halálból is. Ahogy azonban a nyugtató és fájdalomcsillapító kiürült a szervezetéből, hirtelen tudatosan rádöbbent arra, hogy kétszer is szinte befejezte földi pályafutását. Ennek ellenére a férfi egyáltalán nem fél a haláltól, azt mondja az egész olyan volt, mintha elaludt volna, nem látott fényt az alagút végén, nem volt semmilyen tapasztalata. A továbbiakban szeretne a körülötte élő embereknek, barátoknak boldogságot okozni, mivel úgy véli, az a legfontosabb, hogy mit hagysz magad után, hogyan fognak rád emlékezni a szeretteid.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek