BlogKedves fiús anyukák, neveljetek olyan fiút, amilyen férfit szeretnétek magatok mellett látni!

Kedves fiús anyukák, neveljetek olyan fiút, amilyen férfit szeretnétek magatok mellett látni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy igen meghatározó pillanat volt az életemben, amikor úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a módszereimet, és a hozzáállásomat: úgy döntöttem, másképp fogom nevelni a fiam.

Egy nap, amikor hazajött az iskolából, átjöttek a barátai is egy kis időre játszani. Bejöttek a lakásba, berontottak a szobájába, és rögtön leültek a számítógép elé játszani. Közben chipset ettek, kergetőztek, majd előkerült a labda is. Miután elmentek a fiúk, bementem a szobába, és láttam, hogy kisebb csatateret hagytak maguk után.

– Légy szíves rakj rendet – kértem a fiamat.

– De anya, most nincs kedvem, nagyon fáradt vagyok! – válaszolta, és közben huncutul mosolygott. Úgy, hogy ettől aztán minden anya szíve meglágyult volna.

Régebben én is “bevettem” ezt az ártatlan mosolyt, megsajnáltam, és elvégeztem helyette a feladatokat. De ebben a pillanatban megváltozott a helyzet. Tudtam, hogy mennyire fáradt, hiszen egész nap az iskolában volt, és a kimerítő tanórák után pedig még itthon is rengeteg házi feladata lesz majd.

De azt is tudtam, hogy, ha összeszedem helyette a szétdobált chipses zacskókat, és rendet rakok, az nem vezet semmi jóra.

Kedves anyák, arra kérlek, hogy tanítsátok meg fiaitoknak, hogy miként legyenek segítőkészek és figyelmes, olyan férfiakat neveljetek belőlük, akiket elképzelnétek magatok mellé.

Az a fiú, aki helyett mindent megcsinálunk soha nem lesz figyelmes, soha nem fog segíteni, és felelősséget vállalni a családjában, mert megszokja, hogy van mellette egy erős(sebb) nő, aki mindent elintézi.

Itt az ideje, hogy még gyerekként megtanítsuk neki a dolgokat, hogy majd a saját családjában is alkalmazni tudja. Legyen természetes számára a segítség, a rendrakás, és ha szükséges igen, a főzés is.

Nem elég okos és jóképű férfit nevelni, fontos, hogy segítőkész és figyelmes is legyen. Már kiskorában meg kell értse, hogy neki is ugyanolyan fontos szerepe van a háztartásban, mint egy nőnek.

Tartozunk ennyivel családunknak, gyerekeinknek és az ők családjaiknak, csak így tudunk kiegyensúlyozott és bármilyen körülmények között is megmaradó, összetartó jövőt teremteni számukra, és a magunk számára is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek