Minden harc, akadály, nehézség, amit az élet elénk gördít, nyomot hagy bennünk. Ha ezeket a problémákat legyőzzük, vagy épp ellenkezőleg, azok győznek le minket, változást idéznek elő bennünk. A személyiségünk más lesz. Vagy erősebb, vagy gyengébb. Rajtunk múlik.

Keanu-Reeves

“Anyám barátja egész életében egészségesen táplálkozott. Nem ivott alkoholt, nem bagózott, viszont rendszeresen sportolt, akítvan élt, számtalan étrendkiegészítőt szedett be, melyet az orvosa írt föl. Nem ment ki az erős napra szemüveg, és napkrém nélkül. Egészséges akart lenni, és ezért minden tőle telhetőt meg is tett.

Most 76 éves, bőr- és csontvelőrákkal küzd, az előrehaladott csontritkulása már a legkisebb gondja.

Az apám barátja imádta a finom bacont, a vajat, a zsíros kenyeret, és emellett nem járt edzeni, kondizni, viszont minden nyáron aranybarnára égette a nap. Úgy élte az életét, ahogyan akarta, nem foglalkozott azzal, hogy mások mit gondolnak. Ma 81 éves, és makk egészséges, az orvosok szerint is.

Anyám barátja még életben van, és arra kért, hogy akinek csak tudom, adjam át az üzenetét, ami így szól: “Ha tudtam volna előre, hogy így ér véget az életem, akkor minden olyan dolgot kipróbáltam volna, amit a szakemberek, orvosok, táplálkozási szakértők tiltani szoktak.”

Véssük az eszünkbe: senki sem viszi az életét a túlvilágra, az itt marad, annak itt véget ér a földi pályafutása. Ezért együk azokat az ételeket, amiket szeretünk, ha imádjuk a napot, napozzunk, csobbanjunk a tenger habjai között egy jót. Mondjuk ki az igazat, ami a szívünkben van. Szórakozzunk, bolondozzunk. Örüljünk az életnek, szeressünk, bocsássunk meg. Legyünk újból olyanok, mint a gyerekek. Miért élnénk, ha nem ezekért?”

Ezt már olvastad? Futótűzként terjed az interneten Keanu Reeves tragikus története!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.