Hiába ő az egyik leggazdagabb hollywoodi színész, Keanu Reeves élete közel sem tökéletes.

reeves-felirt

A világ 1999-ben ismerte meg a nevét, a Mátrix-filmekben nyújtott alakításának köszönhetően. Az alkotás 465 millió dollárt hozott a filmstúdiónak, Reeves pedig 4 darab Oscar-díjat is bezsebelhetett.

A most 50 éves színész élete azonban nem csak a csillogással volt tele, hanem egy sor tragédiát is meg és át kellett élnie. Minden nehézség, kudarc ellenére felállt és nem hagyta, hogy a körülmények tönkretegyék az életét.

Amikor Keanu Reeves 3 éves volt, édesapja elhagyta a családját. Még egy ideig tartotta fiával a kapcsolatot, de mikor elvált a feleségétől, soha többé nem jelentkezett. A filmsztár négy iskolában is megfordult, diszlexiával is küzdött, amely sok nehézséget okozott a tanulásban. Majd úgy döntött, otthagyja az iskolát, mert nem lesz szüksége a továbbiakban diplomára.

Alig volt 30 éves, mikor a legjobb barátja, River Pheonix drogtúladagolásban meghalt. Akkor Reeves a következőket mondta a búcsúztatón: „Egy bámulatos ember volt, és egy hihetetlenül tehetséges színész. Mindig megértettük egymást, nagyon hiányzik. Sűrűn gondolok rá”.

1998-ban Keanu találkozott Jennifer Syme-el. Szerelmesek lettek egymásba, és 1999-ben a nő teherbe esett, de a kislányuk halva született. A szülők nem tudtak magukhoz térni a tragédiát követően és ez szakításhoz is vezetett. 18 hónappal később Jennifer autóbalesetben életét vesztette.

Reeves 2006-ban a Parade Magazine-nak úgy nyilatkozott: „A fájdalom csak más alakot ölt, de soha nem fog megszűnni.”

Ezután is történt szomorúság az életében, hiszen kishúga leukémiás lett, de végül felépült a betegségből. A színész a Mátrix-filmekből származó jövedelmének 70 százalékát, azaz 80 millió dollárt, olyan klinikáknak ajánlotta fel, amelyek leukémiás pácienseket kezelnek.

A férfi ezután sem tört meg. Számos sikerfilmben szerepet, de a tragédiák sorozata miatt ma már más szemmel nézi a világot. Még arra is „vetemedett”, hogy kevesebb pénzt kérjen Az ördög ügyvédje című filmben nyújtott alakításáért, csak azért, hogy Al Pacino elvállalja a szereplést.

„Egy családi barátom a filmekhez használt díszletek építésével foglalkozik, nem ő a tervező, hanem egy szegény ember, aki csak összerak, megépít. A Mátrix-filmek díszletein is dolgozott. Keanu mikor megtudta, hogy milyen problémákkal küzd a barátom és családja, karácsonykor egy 20 ezer dolláros jutalékot adott át neki. Ugyanakkor csak egyedül őt érdekelte a filmeken dolgozó összes ember neve, ő volt, aki mindenkinek köszönt. Én ilyen emberről eddig nem hallottam” – írta valaki egy hozzászólásban.

„A pénz az egyetlen dolog, amire nem gondolok, hiszen a következő két évszázadban is meg tudok élni, annyi van” – mondta 2003-ban a Hello magazinnak.

Ennek ellenére Reeves igencsak szerényen él, egy kis apartmanban lakik, és metróval közlekedik. Pedig 100 millió dolláros vagyona van.

Egyik évben, születésnapján az egyik édességüzletbe betérve, vett magának egy tortát és elkezdte enni. Bárki, aki felismerte, megkínálta egy szelettel. Nem vigyáznak rá testőrök és drága ruhákat sem vesz fel. Mikor mégis megkérdezték, hogy legtöbbször, miért szomorú, a következőket mondta: „Légy boldog, hogy élsz, de én nem vagyok az”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.