HolotropikumKardiológus vagyok, ezért óva intem a rokonaimat, hogy ezt a 7 terméket...

Kardiológus vagyok, ezért óva intem a rokonaimat, hogy ezt a 7 terméket fogyasszák

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hippokratész szerint, az elfogyasztott élelmiszernek gyógyszernek kell lennie, és nem méregnek az emberi szervezet számára.

Ha nem tudjuk feladni az egészségtelen ételek fogyasztását, legalább törekedjünk arra, hogy minél kevesebbet fogyasszunk belőlük. Kis mennyiségben azonban bármit fogyaszthatunk!

Az alábbiakban olyan élelmiszereket mutatunk be, melyek fogyasztását igyekezzünk minimalizálni az egészségünk érdekében!

1. Szalámi, kolbász és feldolgozott hústermékek

A szakemberek ezeket az élelmiszereket a cigarettával egyenlő mértékű méregnek tekintik a szervezet számára. A feldolgozott húskészítmények fogyasztása a kutatások szerint bélrákot okozhat, és nemcsak, mivel olyan kémiai összetevőket tartalmaz, ami hosszú távon szív- és tüdőbetegség kialakulásához vezethet.

2. Burgonya chips és egyéb rágcsálnivaló

Bár közkedvelt eledel, nagyon sok cukrot és sót tartalmaz, ami károsan hat a szervezetre. Helyette fogyasszunk minél több rostban gazdag gyümölcsöt és zöldséget. A chipsben található szénhidrát nem tesz jót az érfalaknak és a szerveknek. Igyekezzünk teljes kiőrlésű készítményeket fogyasztani, a fehér liszt helyett. Mivel a cukor a fehér halál, ezért próbáljunk meg minél kevesebb édességet fogyasztani.

3. Túl sok protein

Napjainkban az emberek szinte megrögzötten fogyasztják a proteint, ami plusz terhet ró a vesékre, károsítva azokat. A baj az, hogy legtöbb fajtája állati eredetű és gazdag telített zsírokban. Ez növeli a szervezet koleszterinszintjét. Ha mindenképpen fogyasztani szeretnénk, válasszuk növényi eredetűt, és azt is csak módjával.

4. Félkész ételek

Ezek a vérerek gyulladását okozzák és megnövelik a szervezet triglicerid szintjét.

5. Energiaitalok

Sok bennük a cukor, és az olyan anyag, mely növeli a vérnyomást és ugyanakkor aritmiát is okozhat. A szív- és érrendszeri panaszokkal küzdőknek jobb messziről elkerülni az energiaitalokat, jelentősen növeli a vérnyomást és emeli a pulzusszámot. A tea és a kávé mértékkel való fogyasztása megengedett, de ezeket is lehetőleg cukor, tejszín és egyéb hozzávalók nélkül fogyasszuk.

6. Túl sok só

A só azokban az élelmiszerekben is jelen van, amelyeket nem érzünk kimondottan sósaknak, ezért gyakran előfordul, hogy bőven átlépjük a napi megengedett adagot belőle. A sóban gazdag étrend pedig növeli a magas vérnyomás kockázatát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek