HolotropikumKarácsonyfa-szindróma: egy létező állapot, amely az ünnepek alatt sokaknál kiüti a biztosítékot!

Karácsonyfa-szindróma: egy létező állapot, amely az ünnepek alatt sokaknál kiüti a biztosítékot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokak számára a karácsony az év egyik legszebb napja, azonban a szakértők szerint a karácsonyi díszek, sőt maga a fa is káros lehet az egészségre! Van néhány olyan tünet, amely arra utalhat, hogy sajnos karácsonyfa-szindrómával küzdünk.

“A karácsonyfa-szindróma következtében növekedik az allergiás reakciók kialakulásának kockázata a fa díszítése közben. Maga a fa sajnos igen káros lehet az egészségre. Az arra hajlamos személyeknél könnyen kialakulhat állandó orrfolyás, köhögés, prüszkölés, köhögés, szemviszketés, szem alatti karikák”mondta Sultan Dajani gyógyszerész.

Az asztmások esetében ezek a tünetek még inkább súlyosbodhatnak, sőt akár hörghurut vagy tüdőgyulladás is kialakulhat esetükben. A villogó dekorációk, fények károsíthatják a szemet.

“Egy kutatás alapján kiderült, hogy több mint 50 féle penészgombát találtak egy, a lakásba bevitt fenyőfán. Főleg, ha nedves környezetben, pincében tartjuk szentestéig, nagyobb az esélye a gombák elszaporodásának. A lakásban lévő meleg környezet csak még további gombák elszaporodását okozhatja” – mondta a szakember.

Kisgyerekek esetében az apró díszekre is oda kell figyelni, nehogy lenyeljék és megfulladjanak tőlük.

Az égősorok, világító berendezések is legalább olyan károsak, ugyanis, amikor felmelegednek, mérgező anyagokat bocsátanak ki a környezetbe. A magas szén-monoxid szint tünetei közé sorolható a szédülés, hányinger, fejfájás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek