HolotropikumAlternatív gyógyászatKakukkfű és méz keveréke: a leghatásosabb gyógyír a tüdő és a légúti...

Kakukkfű és méz keveréke: a leghatásosabb gyógyír a tüdő és a légúti betegségek kezelésére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden egyes alkalommal szólnunk kell annak érdekében, hogy mindenkiben tudatosuljon az, hogy milyen csodatévő természetes anyag is a méz. A virágok nektárjából a méhek által előállított folyékony aranynak számos jótékony hatása van, az élet elixírjének is szokták nevezni.

mez-kakukkfu

Nagyon sok betegség gyógyítására jó a méz, segít megszabadulni a csúnya köhögéstől, és még a sebek összeforrasztásánál, fertőtlenítésénél sincs jobb természetes készítmény.

Amennyiben a mézet összekeverjük a még sok helyen lilásan virágzó, antibakteriális hatóanyaggal bíró kakukkfűvel, olyan gyógykészítményt kapunk, amellyel a legmakacsabb fertőzéseket is megakadályozhatjuk, megszűntethetjük. A kakukkfűben található timol nevű fenolszármazék nagyszerűen véd a szabadgyökök sejtkárosító hatásaival szemben, mivel igencsak erős antioxidáns.

Készítsük el a csodaszert, itt van a recept:

Szükség lesz:

  • egy fél befőttes üveg mézre,
  • 40 gramm szárított kakukkfűre.

Keverjük bele a mézbe a kissé összemorzsolt kakukkfüvet, ha a keverék túl sűrű, öntsünk hozzá 50 ml tiszta vizet, majd keverjük fel. Az egészet tegyük befőttes üvegbe, két hétig hagyjuk állni meleg helyen.

Időközben keverjünk egyet az egészen. Ezután egy gézen keresztül szűrjük le a készítményt, ha betegek vagyunk, de megelőzésképpen is, mindennap két evőkanállal fogyasszunk el ebből a természetes gyógyszerből.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek