KuriózumJon Bon Jovi már a harmadik éttermét nyitja meg azért, hogy a...

Jon Bon Jovi már a harmadik éttermét nyitja meg azért, hogy a bajban lévőknek és a hajléktalanoknak legyen mit enniük!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyetlen szabály szerint működik: ha nincs pénzed a menü kifizetésére, ingyen és bérmentve elfogyaszthatod.

Jon Bon Jovi és felesége, Dorothea Hurley, egyetlen céllal álmodták meg a JBJ Soul Kitchen nevezetű éttermet: segíteni azoknak az egyetemistáknak, illetve hajléktalanoknak, akiknek még a napi betevő előteremtése is óriási problémát jelent.

Ki ne ismerné a híres énekes bálványt, Jon Bon Jovit, akinek a nevéhez olyan világméretű slágerek kapcsolódnak, mint az „It’s my life” vagy a “Livin’ on a Prayer”. A rock legendától sohasem állt távol a jótékonykodás, de ez év januárjában megnyitotta a JBJ Soul Kitchen harmadik közösségi vendéglőjét a Newark-i Rutgers University épületében.

A vendéglő jellegű étkezdében tápláló és egészséges ételeket szolgálnak fel az arra rászorulóknak, anélkül, hogy bármit is kérnének cserébe. A vendéglő irányelvei közé tartozik többek között az is, hogy nincs ítélkezés, vagy megbélyegzés: aki oda be megy, gond nélkül kiszolgálják és cserébe semmilyen fizetséget sem várnak.

Ez a lehetőség óriási segítség a kampuszon élő diákoknak, ugyanis a közelben megannyi olyan tanulni akaró fiatal él, akiknek minden egyes nap egy óriási küzdelmet jelent a továbbjutásért.

„A diákéveinkről a legtöbbünknek a kemény magolások és a ramen-tészta evése ugrik be először. De mi van, ha tényleg csak ennyit tudsz megengedni magadnak?” – világított rá a problémára Jon Bon Jovi.

A házaspár közel sem áll meg a harmadik étterem után, elmondásaik szerint máris kutatják az újabb helyszínt, ahol szükség lenne egy hasonló kezdeményezésre.

Az étterembe betérve nem láthatunk árlistát, tehát az ételeknek konkrétan ellenértékük nincs, viszont minden olyan embert, akinek lehetősége van rá, bátorítanak, hogy egy 12 dolláros összeggel támogassa a konyha működését. Szerencsére egyre többen adakoznak, sőt, ha valaki nem szeretné, hogy ingyen kapjon ételt, viszont még sincs rá elegendő pénze, akkor önkénteskedésre is van lehetőség.

„Alázatosság és tisztelet – ezt a két dolgot mindig megtaláljuk az étlapon” – mondta Dorothea. „A hallgatóknak van épp elég dolguk, ami miatt aggódjanak, a következő étkezés viszont nem kellene szerepeljen azon a listán.”

Továbbá Dorothea a kezdeményezés közösségi fontosságát is kihangsúlyozta, ugyanis a vendéglő végre rámutat azokra a dolgokra is, amelyekről nem szívesen beszélünk: hajléktalanság, nehéz anyagi körülmények stb.

Egy biztos, egyre több és több ilyen kezdeményezés kellene napvilágot lásson, hiszen a közösség erejével segíthetünk a bajban lévő társainkon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek