John Travolta alig volt 23 éves, amikor szerelmes lett Diana Hylandbe. De a két színész szerelmi történetének sajnos szomorú vége lett. A színész, első nagy szerelmét ugyanis néhány hónappal azután veszítette el, hogy találkoztak.

A New York Post szerint John Travolta tanúja volt első barátnője halálának. Hyland rákos volt, és lelkét a színész karjaiban adta vissza teremtőjének. Diana elvesztése nagyon megérintette a hollywoodi sztárt, aki élete végéig emlékezni fog szerelme életének utolsó pillanataira és arra, hogy „éreztem, hogyan szállt ki belőle a lélek”.

A betegség visszatérése

Diana 18 évvel volt idősebb Johnnál, és súlyos betegségben szenvedett, még mielőtt megismerkedett volna a színésszel. A színésznő azonban nagy reményeket fűzött a jövőhöz a maszektómia után, és soha nem fordult meg a fejében, hogy a rák visszatérhet. Azonban pontosan ez történt.

Abban az időben Travolta New York-i „Szombat esti láz” c. műsort forgatta. Amint meghallotta a szörnyű hírt, a színész az első géppel hazarepült, hogy barátnőjével lehessen. Tudta, hogy az egyetlen dolog, amit tehet ilyen helyzetben, az, hogy támogatja Dianát, ameddig csak tudja a rák elleni új csatában. Sajnos Hyland küzdelme rövid ideig tartott…

Alig két héttel a diagnózis után Diana meghalt. Első nagy szerelmének utolsó napjairól szólva, a Grease sztárja elmondta: „Nagyon sok örömet szereztem neki élete utolsó hónapjaiban. Azóta is úgy érzem, hogy mindig velem van. Legalábbis a gondolataimban … Diana mindig is a legjobbat akarta nekem”.

Együtt tervezték a jövőt

Hyland nem akárki volt a színész életében. Travolta azt tervezte, hogy Dianával családot alapít, és közös otthonukba költöznek. Kapcsolatuk során John Travolta jó viszonyt ápolt Diana fiával is, aki a hölgy korábbi házasságból származott.

Kapcsolatuk 1977-ben kezdett szerelmi viszonnyá válni, amikor mindketten szerepet kaptak „A fiú a műanyag buborékban” című filmben. Diana az anyát alakította, de John azonnal vonzalmat érzett iránta már az első forgatásokon. Alig egy hónappal az első találkozásuk után a két színész már egy boldog párt alkotott együtt.

“Addig azt hittem, hogy már korábban is voltam szerelmes, de tévedtem. Abban a percben, hogy megláttam, vonzódtam hozzá. Mindketten teljesen megszállottjai voltunk a filmezésnek. Egy hónap múlva már szerelmes pár voltunk.” – mondta Travolta a People magazinnak.

A tökéletes barátnő

“Dianával többet szórakoztam, mint egész életemben. A csúcs pedig az volt, hogy mielőtt megismertem volna, arra gondoltam, miért is nem vagyok képes komoly kapcsolat kialakítására?” – mondta a színész a Daily Mail-ben. Diana pedig ugyanígy gondolkodott: „Azt mondta nekem, hogy ő is ugyanezt gondolta, mielőtt megismerkedett volna velem. És amikor találkoztunk, tökéletes párt alkottunk együtt!”

Barátnője halála érzelmileg nagyon megérintette a színészt, aki évekig nem volt képes beleszeretni másba. Tíz évvel Hyland elvesztése után, John megismerkedett Kelly Prestonnal, aki később a felesége lett. Travolta és Preston 1991-ben házasodtak össze, és Hollywood egyik legszebb párjaként tartották számon őket 2020-ig, amikor Kelly mellrákban meghalt.

Fotó: John Travolta/Instagram

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.