KuriózumJanuár 31., a Hold különleges napja - egyszerre lesz Holdfogyatkozás, Kék Hold...

Január 31., a Hold különleges napja – egyszerre lesz Holdfogyatkozás, Kék Hold és Vérhold!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha már pár napja nyugtalanság gyötör, mert megérzésed szerint valamilyen „nagyobb” energiaáramlás folyik, akkor teljes mértékben igazad van. Holnap, azaz január 31-én számos jelentős égi esemény fog lezajlani, mely hatással van hangulatunkra, alvásunkra, és általánosan az elkövetkezendő napjainkra.

Január 31., a Hold különleges napja - egyszerre lesz Holdfogyatkozás, Kék Hold és Vérhold!
Fotó: Pixabay.com

De hogy jobban megértsük, milyen kozmikus változásokról is van szó, bontsuk elemeire:

Kék Hold – ezt a kifejezést akkor használjuk, ha két Telihold is bekövetkezik egy hónapon belül. A második Teliholdat nevezzük Kék Holdnak. 2018 januárjában 2 Teliholdnak lehetünk szemtanúi, melyek közül a második, a Kék Hold holnap, 31-én jelenik meg. A Kék Hold energiái nagyon erőteljesek, ezért tökéletes alkalmat kínál arra, hogy céljaink elérését felgyorsítsuk. Pénzszerzés, egy új állás keresése, új otthon találása, vagy rátalálás a nagy Ő-re – ezeket mind támogatja energiáival a Kék Hold.

Szuperhold – akkor fordul elő, amikor a Hold a lehető legközelebb kerül a Földhöz. Pályájának köszönhetően, nagyon közel kerül a Földhöz, ezért sokkal nagyobbnak tűnhet. A Szuperhold energiái sokkal érzékenyebbé tesznek bennünket, ezért ne lepődj meg, ha a körülötted lévők, vagy akár te magad is, könnyebben sértődékennyé válnak. Viszont van egy jó hatása is ennek a jelenségnek, méghozzá az, hogy így egy csomó kimondatlan és kifejezetlen érzés a felszínre kerül, amivel szembe kell nézni és meg kell oldani.

Holdfogyatkozás – akkor jelentkezik, amikor a Hold a Föld árnyékába kerül. Ez az esemény a sötét oldalunkat dolgozza meg, a kellemetlen énünket. Ilyenkor az összes rossz szokásunk, viselkedésünk a felszínre tör és minden figyelem ezekre összpontosul. De szerencsére ennek is van pozitívuma: a felfedett negatívumokat képesek vagyunk korrigálni és helyrehozni.

Vérhold – a Holdfogyatkozás ideje alatt a Hold sokkal sötétebbnek tűnik, ahogy egyre elmerül a Föld árnyékában, ezért vöröses színt ölt. Gyakran a napsugarai kikandikálnak a Hold mögül, és az ilyenkor látott vöröses szín miatt nevezték el ezt a jelenséget Vérholdnak. A Vérhold teljes őszinteségre ösztönöz saját magunkkal szemben. Ne ámítsuk és verjük át önmagunkat, szembesüljünk a negatív egónkkal is és próbáljuk megtisztítani magunkat.

Telihold az Oroszlán jegyében – végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg arról, hogy a Telihold az Oroszlán jegyében van. Ez nagyszerű lehetőségeket biztosít arra, hogy leülepedjenek bennünk életcéljaink és a terveink, amikkel azokat megvalósítjuk. Ha átlátjuk ezeket az Oroszlán energiái bátorítanak a cselekvésre.  Nincs értelme az elrejtőzésnek, mert az Oroszlán figyelemmel vizslat. Az Oroszlán jegy kapcsolatban áll Ceressel, a gabona istennőjével, aki a női függetlenség és az anyák megsegítője, ezért az elfáradt anyák is új erőre kapnak ezekben a napokban.

Hogy még jobban kihasználhasd ezeket a jelenségeket, íme néhány tipp:

Végy „Telihold fürdőt” – a fürdővízbe tegyél tengeri, himalájai és keserűsót, ezek segítenek bevonzani az energiákat, egy könnyebben képes leszel elengedni a rosszat és összpontosítani a jóra. A hatást fokozhatod levendulával, rózsával, rozmaringgal és zsályával.

Elengedési ceremónia – szánj rá egy kis időt és gondold végig, mi az, ami már nem hoz több hasznot neked. Légy kíméletlenül őszinte magadhoz és írj listát azokról a dolgokról, amit el kell engedned. Ha elkészült a lista, elégetheted vagy folyóvízbe dobhatod, a lényeg, hogy valamilyen módon szabadulj meg tőle.

Kristályenergia – a kristályok hatalmas energiákat hordoznak. A Hold energiáit különösképpen a Holdkő, az Ametiszt, a Rózsakvarc, a Szelenit és a Labradorit erősítik fel. Hordhatod őket ékszerként, vagy talizmánként is.

Tisztítsd meg önmagadat és a környezetedet – szintén számot kell adj önmagadról, hogy rájöjj min kell változtatnod. Környezetedből is most könnyebben kiszűrheted a haszontalan tárgyakat.

Most, hogy mindent tudsz erről a nem mindennapi jelenségsorozatról, tudatosan ki tudod használni az energiáit, és a fejlődésedre, növekedésedre tudod fordítani azt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek