GasztroÍzletes desszert, amelytől a legmorcosabb vendég is hanyatt vágja magát! - VIDEÓ

Ízletes desszert, amelytől a legmorcosabb vendég is hanyatt vágja magát! – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A konyhában otthonosan mozogó háziasszonyok, és miért ne, házi urak mindig igyekeznek egy kis eredeti ötletet, pici sajátosságot belevinni az ételekbe, süteményekbe, ezért sokak számára a sütés-főzés több egy napi rutinnál, hanem egy örömteli kikapcsolódás, hobbi, az alkotás művészete, mert végül is az.

finom-desszert

A következő sütemény is egy remekmű, hiszen minek lehet nevezni egy virágformájú, kakaós-mogyorós krémmel megtöltött ínycsiklandó desszertet. A barátaink, de még a legrémesebb szomszéd, vagy vendég szívét is megolvaszthatjuk, ha elkészítjük ezt a finomságot.

Első lépésként a tésztát kell összehozni. Ehhez szükségünk lesz 180 ml tejre, 450 gr lisztre, 7 gr szárított élesztőre, 30 gr cukorra, egy csipet sóra, két tojás sárgájára és 80 gr vajra.

Az alapanyagokat tegyük egy tálba, majd lássunk hozzá a dagasztásnak. Mikor szépen összedolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta ronggyal és tegyük meleg helyre, félóra alatt annyira megkel, hogy kétszer akkora lesz.

Ezután a tésztát négy egyenlő részre szakítjuk, mind a négy darabból egy kerek lapot fogunk kinyújtani, akkorát, amekkora a tepsink lesz. Ezután minden lapot megkenünk a mogyorós-kakaós krémmel, de a legfelsőt kihagyjuk a sorból. Ezután a kerek lapok közepére egy pohár segítségével megjelöljük a tészta középpontját. A tepsi ráhelyezve, a fölösleges részeket levágjuk. Ezután félbe, majd negyedbe vágva 16 felé szeleteljük a tésztát, ezek lesznek a virágszirmok. Ezeket szépen megcsavarjuk, és egy gyönyörű virágformájú sütit kapunk. A végén meg kell kenni tojásfehérjével a tetejét. 25 percig kell 180 fokos sütőben megsütni. Zseniálisan finom.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek