LélektárIsten közelebb van a bűnösökhöz, mint a szentekhez!

Isten közelebb van a bűnösökhöz, mint a szentekhez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mindennapi életben pillanatról pillanatra száz meg száz új gondolat, érzés, életesemény ér és szabad akaratunk által folyamatosan választunk, döntéseket hozunk, alakítjuk önmagunk és mások sorsát.

Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com

Ebben a sokszor tudattalanul zajló folyamatban lelkünk egy érzékeny pontja folyamatos visszajelzéseket ad, és vagy rábólint döntéseinkre, cselekedeteinkre és nyugalommal jutalmaz, vagy pedig önváddal, kétségekkel, lelkiismeret furdalással gyötör.

Így a bűn és bűnhődés fogalma önmagunkra korlátozódik és nem a Teremtő vagy egy Felső Ítélőbíróság ítélkezik felettünk, hanem mi önmagunk. Így a megbocsájtás és a feloldozás is csak önmagunk által lehetséges. Minden alkalommal, amikor megbocsájtunk önmagunknak vagy másoknak akkor egy kicsit közelebb kerülünk igazi Önvalónkhoz és a szeretet igazi forrásához.

A bűnről szóló legszebb tanító történet Anthony de Mello tolmácsolásában a következő:

“A Mester egyik zavarba ejtő de gyönyörű tanítása a következő:

– Isten közelebb van a bűnösökhöz, mint a szentekhez.

Mindezt így magyarázta:

– Isten az Égben minden embert egy kis kötélen tart. Amikor vétkezel, elvágod a kötelet. Isten újból összecsomózza a kötelet s ezzel kissé közelebb húz magához. Bűneid újból és újból elvágják a kötelet, Isten pedig minden csomóval egyre közelebb és közelebb húz”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek