UtazásIrány Erdély legnagyobb sós vizű termál strandja!

Irány Erdély legnagyobb sós vizű termál strandja!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Aki Erdélybe utazik mondhatni kötelező meglátogatnia Parajdot, a sóvidék turisztikai gyöngyszemét. Az itt található egyedi és gyönyörű sóbánya évente temérdek turistát vonz úgy belföldről, mint külföldről.

parajdi-strand

Míg egyesek gyógyulni vágynak a bánya különleges klímája és gyógyhatása által, mások inkább a szabadba szeretnek lenni és élvezni a természet nyújtotta szépséget vagy a gazdag kézműves kirakodóvásár sokadalmát. Sokan vásárolnak apró szuveníreket, mint ízületi fájdalmakra használható terápiás sózsákocskát, vagy fürdősókat, hiszen az élményt haza szeretnék vinni otthonaikba. Nemrég a lepkeházat is meglátogattuk, erről itt olvashatjátok a beszámolónkat.

Most újabb fantasztikus hírrel szolgálhatunk a sóvidék szerelmeseinek, hiszen a román sajtónak adott közlemény alapján megtudhattuk, hogy célegyenesbe tartanak a parajdi sós vizű strand felújítási munkálatai.

strand-3

strand-4

strand-5

A strand hozzávetőleg 5600 négyzetméter területen fekszik és Erdély legnagyobb sós vizű strandja lesz. A befektetés értéke eléri a 1,5 millió eurót. A turisták kényelmét egy 4 csillagos Wellness központ, két sós vizű medence, napozóhely, éttermek, táborozóhely, kulcsos faházak biztosítják.

A strand egyediségéhez tartozik, hogy a medencék vizét teljes mértékben egy földalatti sós termálforrás fogja táplálni. A strand este is működőképes, hiszen kivilágítják, és aki úgy kívánja este is megfürdőzhet a sós termálvízben – mondta Ilie Colorian a román sajtónak adott nyilatkozatában.

strand-7

strand-8

strand-10

strand-12

strand-13

strand-14

strand-17

strand-18

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek