HolotropikumIndiai gyógyító eljárás: vizet éhgyomorra!

Indiai gyógyító eljárás: vizet éhgyomorra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Korán reggel nyomban felkelés után (de még fogmosás előtt) igyál 1,5 liter vizet (ami kb. 5-6 pohárnak felel meg). A mosakodás ráér utána. Ezt a műveletet az ősi hinduk használták, és „USHA PAANA Chikitsa”- terápiának nevezték.

viz-ferfi

Figyelem, a kúra kulcsa a következő: egy órával a 1,5 liter víz fogyasztása előtt és után nem szabad sem inni, sem pedig szilárd ételt enni, a legjobb hatás elérése érdekében. A másik fontos dolog pedig az, hogy a kúrát megelőző éjszaka ne fogyassz alkoholt.

Gondolod, hogy meg lehet inni másfél liter vizet reggel éhgyomorra? Ez mindenkit kétségekkel tölt el a terápia kezdetén. Minden bizonnyal nehéz lesz megszokni, főleg az első napokban, de miután hozzászoksz, már egy természetes dolog lesz. De megkönnyítheted az egészet, ha előre megiszol 2 pohár vizet egymás után, majd 3-4 perc múlva ismét két pohárral, az utolsó kettőt pedig 4-5 perc szünet után. Nehéznek tűnik, de ez a felosztott módszer megkönnyíti a terápiát. Az első hetekben ténylegesen növekszik majd a vizelet mennyisége és gyakorisága, de miután a szervezet hozzászokott, visszaáll a normális tartományba.

Ez a vizes terápia olyan betegségekkel szemben hatékony, mint a szívbetegség, ízületi gyulladás, epilepszia, asztma, tuberkulózis, agyhártyagyulladás, vesebetegségek, aranyérbetegség (a bélműködés javítása révén), szembetegségek, menstruációs fájdalmak vagy fejfájás, és nem utolsó sorban pedig igen hatásos a rákos megbetegedések megelőzésében és kezelésében.

Megjegyzés:

Ízületi gyulladás vagy reumás megbetegedés esetén ajánlott a terápiát egy nap háromszor alkalmazni (reggel, délben és este) egy hétig, egy hét után pedig naponta kétszer, ameddig a betegség eltűnik.

Mi történik a szervezetben, ha sok vizet iszunk éhgyomorra?

Másfél liter víz fogyasztása után nem történik semmi más, mint az egész szervezet tisztulása. Ez a módszer gyakorlatilag aktiválja a vastagbelet, a vastag- és vékonybél nyálkahártyáját, ami vitathatatlan tény. Ezen kívül hozzásegíti a szervezetet ahhoz, hogy friss vért tudjon termelni, amit az orvosi nyelv „haematopoesis”-nek nevez. A kitisztult belek nyálkahártyáján keresztül a tápanyagok felszívódása jelentős mértékben javul, ami egyúttal hozzájárul a friss vér termelődéséhez is. A friss, oxigén dús vér pedig számos betegség leküzdésében játszik fontos szerepet, így a rák gyógyulásában is. Ezért tehát igen tanácsos mindenki számára fontolóra venni ennek a terápiának a mihamarabbi elkezdését.

Mielőtt nekifognál a terápiának, kérd ki kezelőorvosod véleményét!

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek