KuriózumIII. Károly királynál rákot diagnosztizáltak

III. Károly királynál rákot diagnosztizáltak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 75 éves III. Károly király rákos betegséggel küzd – jelentette be hétfőn a Buckingham-palota.

„A király közelmúltbeli, jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatt végzett kórházi beavatkozása során egy külön aggodalomra okot adó problémát észleltek” – áll a Buckingham-palota közleményében. „Az ezt követő diagnosztikai vizsgálatok a rák egy formáját azonosították”.

Károly hétfőn „megkezdte a rendszeres kezelések menetrendjét, amely idő alatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el a nyilvánosság előtt végzett feladatokat” – közölte a palota, és ez idő alatt „a szokásos módon folytatja az állami ügyek intézését és a hivatalos papírmunkát”.

A palota nem pontosította sem a rák, sem a kezelés típusát.

„A király hálás az orvosi csapatának a gyors beavatkozásért, amely a közelmúltban történt kórházi beavatkozásának köszönhetően vált lehetővé” – folytatta a palota.

„Továbbra is teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és alig várja, hogy minél hamarabb visszatérhessen a teljes közszolgálatba. Őfelsége úgy döntött, hogy megosztja diagnózisát, hogy megelőzze a spekulációkat, és abban a reményben, hogy ez segítheti a közvélemény megértését mindazok számára világszerte, akiket a rák érint”.”

Egy héttel ezelőtt, január 29-én Károly királyt hazaengedték a londoni klinikáról, miután a Buckingham-palota közlése szerint egy prosztatamegnagyobbodás kezelésére szolgáló beavatkozáson esett át. Károly várhatóan egy „rövid lábadozási időszak” után folytatja nyilvános szerepléseit – közölte akkor a palota.

A palota először január 17-én osztotta meg a hírt Károly egészségi állapotáról, bejelentve, hogy kórházba kell szállítani egy „korrekciós beavatkozásra”. Akkor azt mondták, hogy a király állapota jóindulatú, azaz nem daganatos.

Károly 73 éves volt, amikor 2022 szeptemberében király lett, édesanyja, II. Erzsébet királynő halála után, aki a brit történelem leghosszabb ideig uralkodó uralkodója volt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek