KuriózumÍgy válaszd ki a legízletesebb paradicsomot: 7 tipp a termelőktől!

Így válaszd ki a legízletesebb paradicsomot: 7 tipp a termelőktől!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ki ne szeretné minden alapanyagból a legfrissebbet és a legszebbet beszerezni, amiből majd egészséges és tápláló ételeket készíthet. Ugyan ez a helyzet a paradicsom választásánál is, hiszen egy érett piros házi paradicsom még a legfinomabb cukorkánál is édesebb.

Így válaszd ki a legízletesebb paradicsomot: 7 tipp a termelőktől!

Ha nincs lehetőséged közvetlenül a termelőktől, vagy a piacon beszerezni a paradicsomot, ne aggódj, hiszen a boltok polcain is találhatsz megfelelő minőségűeket.

A következő pontok útmutatásként szolgálhatnak, hogy hogyan is válasszuk ki a legízletesebb paradicsomokat a halomból.

1. Először is el kell döntened, hogy milyen méretű paradicsomokat szeretnél: nagyobb vagy kisebb méretűeket.

2. Ha nagyobb paradicsomokra van szükséged, válaszd mindig a mély piros színben pompázókat.

3. Kerüld az olyan paradicsomokat, melyeknek héján zöldes vagy akár sárgás foltok, pöttyök vannak, mert ezeket még azelőtt leszedték, mielőtt teljesen megértek volna, ezért bizonyára nem annyira édesek és lédúsak.

4. A jó paradicsomnak súlya van, ezért vedd a tenyeredbe és érezni fogod, hogy húz.

5. A finom paradicsom édes és kissé földes illatot áraszt magából, ha megszagolod, és nem érzed ezt a jellegzetes illatot, akkor az íze sem lesz édes és finom.

6. Koktélparadicsomok esetében is fontos a szín, itt is az intenzív vöröses pirosas színűeket javasolt választani, külön figyeljünk oda, hogy a héjuk ne legyenek megráncosodva.

7. Végezetül pedig tudnunk kell, hogy a legjobb minőségű paradicsomok a hozzánk közeli tanyákról, gazdaságokból származnak. Hiszen a távoli országokból importált paradicsomok mindamellett, hogy vízízűek, tele vannak tartósítószerekkel és növényvédő szerekkel, amik cseppet sem egészségesek!

Fontos azt is megemlíteni, hogy a paradicsomot sosem szabad lefagyasztani, még akkor sem, ha túl sok van, és nem tudjuk mind felhasználni, hiszen a fagyás során sérülnek a paradicsom belsejében található membránok, ami megállítja az érés folyamatát, így a paradicsom elveszíti a friss ízét.

Ezt már olvastad? Ezzel az afrikai módszerrel akár 6 hónapig is tartósítani lehet a paradicsomokat!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek