Mivel mindannyian a természet részei vagyunk, a négy elem megfelelő használata segít összekapcsolódni gyökereinkkel, az ősi erővel. Csupán néhány egyszerű dolgot kell megtennünk, nem kell hegyeket megmászni ahhoz, hogy kapcsolatba kerüljünk belső érzéseinkkel.

Az alábbi módszerek nemcsak az aura negatív energiájának megtisztítására használhatóak, hanem a tárgyak tisztítására is. Fontos, hogy ha valami új tárgyat, ékszert, ruha-vagy bútordarabot vásárolunk, tisztítsuk meg, mielőtt elkezdenénk használni.

A természet négy eleme: Föld, Víz, Tűz, Levegő.

Föld: Gyökércsakrához kapcsolódik

Lehetőleg kint a természetben végezd ezt a gyakorlatot. Ülj le mezítláb a földre, és képzeld el, hogy a talpaidon keresztül erős gyökerekkel kapcsolódsz a földhöz. Fordulj a földhöz azzal a kéréssel, hogy szívja ki az összes negatív energiát a testedből.

Egy másik gyakorlat: Ölelj meg egy fát vagy ülj egy fa mellé, és hagyd, hogy átvegye a negatív energiákat a testedből, és levezesse a földbe.

Víz: Szakrális csakra

A legjobb módszer, ha elmerülsz a vízben, lehetőleg folyó vízben, hogy kimossa a nem kívánt energiákat az energiameződből. Vagy, ha nincs lehetőséged rá, zuhanyzás közben képzeld el, hogy a vízcseppek hogyan mossák tisztára az energiameződet, ezzel eltávolítva az összes negatív energiát.

Egy másik gyakorlat: egy meleg nyári napon állj ki az esőbe, és maradj egy helyen néhány másodpercig. A legjobb, ha mezítláb végzed ezt a gyakorlatot, képzeld el, hogy az esőcseppek kimossák a negatív és mérgező energiát a testedből, és betemetik a földbe.

Tűz: Napfonat csakra

Próbálj minél hosszabb ideig a napon lenni, főleg a hideg évszakokban, és hagyd, hogy az egész testedet átjárja a forró, fényes napsugár. Vagy, ha lehetőséged van rá, gyújtsál tüzet, vagy akár egy gyertyát, és engedd, hogy a fény, a meleg gondolatban átjárja az egész tested.

Levegő: Szívcsakra

Egy kellemes, enyhén szeles napon engedd, hogy a levegő megtisztítson minden negatív energiától. Sétálj a természetben (akár a parkban, ha nem tudsz kimenni a városból) és így könnyen megszabadulhatsz az érzelmi akadályoktól, a negatív energiáktól.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.