Minden csillagjegyre jellemző néhány olyan tevékenység, mely által az adott személy saját életét nehezíti meg, vagy dönti romba mindazt, amit addig nehezen felépített.

A Kosnak figyelnie kell arra, hogy ne engedje magát negatívan befolyásolni. Makacs és impulzív természete sok fejtörést okoz önmaga számára. Néha olyan negatív hangulatot képes teremteni maga körül, hogy az emberek valósággal menekülnek a közeléből.

A Bika a tökéletesség utáni vágyával és mások ellenőrzésével ront saját életén. A legnehezebb megértenie azt, hogy nem kell neki mindent tökélyre vinnie és kézben tartania.

Az Ikrek nagymértékű határozatlanságával ártanak önmaguknak. Félnek a változásoktól és képesek egy középszerű munkát vállalni, csak hogy megmeneküljenek a fölösleges stressztől.

A Rák azzal ront el mindent, hogy előbbre helyezi más szükségleteit a magáénál. Nagyon érzelmes alkat, és mindig szeret segíteni embertársain, akár saját kárára is.

Az Oroszlán azzal árt önmagának, hogy sebezhető tulajdonságát emberi gyengeségként kezeli. Ezért legtöbbször igyekszik közömbös maradni, de ez nem tölti el boldogsággal. Meg kell tanulnia, hogy az érzelmek kifejezése az emberi természet alapvető velejárója.

A Szűz önmaga kritikus szemléletével árt a legtöbbet saját személyének. Elfelejti megbecsülni személyisége értékeit, így aztán képes saját maga ellenségévé válni.

A Mérleg mindig más kedvére igyekszik tenni, elhanyagolva ez által saját vágyait. Nagyon előzékeny, és ezt embertársai ki is használják.

A Skorpió tévesen úgy képzeli, hogy számára nem jár a szeretet és ő egyedüllétre van ítélve. Nagyon makacs, és szívét nehezen lehet elfoglalni, de akinek ez sikerül, örökre övé marad.

A Nyilas a félelemmel rontja el saját életét. Annyira fél attól, hogy valami nem sikerül számára, hogy inkább bele sem kezd. Sok jó ötlete van, melyek azonban nem kerülnek gyakorlatba, mivel meg van győződve róla, hogy úgy is kudarcba fulladnak.

A Bak úgy érzi, hogy folyton versenyben áll, és nem képes élvezni a pillanatot az állandó feszültség miatt. Mindig másokhoz hasonlítja önmagát, pedig van olyan jó, mint a körülötte lévők, ha nem még annál is jobb.

A Vízöntő azzal ront helyzetén, hogy engedi a múltnak befolyásolni a jövőt. Magába fojtja érzelmeit és ezzel együtt a sok negatívum is mind a lelkében marad. Képes ellökni magától az embereket, attól való félelmében, hogy meg ne bántsa őket.

A Halak azzal rontják el életüket, hogy nem a megfelelő embert válasszák maguk mellé. Olyanokkal veszik körül magukat, akik meg sem érdemlik őket, és akik előbb utóbb mindig megbántják.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.