Így távolítsd el a mosógépben lévő penészt, hogy elkerült a légzőszervi betegségeket és bőrfertőzések

Ahhoz, hogy ruháink mosás során a lehető legjobban megtisztuljanak, és friss illativá váljanak, rendszeresen karban kell tartanunk a mosógépünket is. A folyamatos használat miatt a mosógépek látható, és kevésbé látható részei kiváló táptalajt biztosítanak különböző gombák, baktériumok megtelepedésére.

Így távolítsd el a mosógépben lévő penészt, hogy elkerült a légzőszervi betegségeket és bőrfertőzések

Hogyan telepedhet meg a penész a mosógép belsejében?

A meleg és nedves környezet miatt, ha nem vigyázunk a penészgomba is könnyedén megtelepedik a gép belsejében. A dobot körbeölelő gumis rész az egyik legveszélyeztetettebb terület ilyen szempontból. A penész miatt kimosott ruháink nem csak frissességüket vesztik el, hanem kellemetlen szagúvá is válnak.

Ha ez még nem lenne elég, akkor azt is meg kell említsük, hogy az így mosott ruhák akár allergiás reakciókat is kiválthatnak.

Hogyan szabadulhatunk meg a lerakódott penésztől?

A penészt teljes mértékben el kell távolítani, így nem elég, ha csak látható helyekről töröljük le, ugyanis a pár hét után újra visszatelepszenek. A kereskedelemben található penészölő szerek belégzése veszélyes lehet, ezért most egy természetes alternatívát mutatunk, amivel ugyanolyan hatékonyan szabadulhatunk meg a mosógépben lerakódott penészgombától.

Amire szükséged lesz, az nem más, mint citromlé és ecet.

Az ecet számtalan gombaölő tulajdonsággal rendelkezik, csakúgy, mint a citrom leve. A természetes szer elkészítéséhez keverj össze egy rész ecetet negyed rész citromlével, majd öntsd egy spray-s üvegbe. Hagyd állni 30 percig, majd alaposan fújd körbe mosógép érintett részeit. Egy konyharuhával törülgesd át és máris kész a citrus illattól áradó, penészmentes mosógép.

Ajánlott rendszeresen megismételni az eljárást a hosszútávú eredmény érdekében.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top