Napi LikeÍgy tanít minket, embereket egy csimpánz köszönetre és hálára! - Megdöbbentő...

Így tanít minket, embereket egy csimpánz köszönetre és hálára! – Megdöbbentő VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Dr. Jane Goodall a csimpánzok viselkedését tanulmányozó kutatásait 1960-ban kezdte el Tanzániában. Tanulmányaiban megalapozta mindazt a tudást, amit az emberek és állatok közötti viszonyról tudunk, majd megalapította a Jane Goodall Intézetet, mely vezető szerepet tölt be a csimpánzok és élőhelyeik védelmében.

jane-csimpanz

Dr. Goodall előadásokat tart a csimpánzokat veszélyeztető fenyegetettségekről, és más környezeti válságokról, mert hiszi és reméli, hogy az emberiség képes megoldani azokat a problémákat, melyeket saját maga előidézett.

Folyamatosan arra ösztönzi hallgatóságát, hogy ismerjék fel személyes felelősségüket, és higgyenek abban, hogy életstílusuk megváltoztatásával és közösségi tettekkel képesek változásokat előidézni.

Az itt bemutatott videó egy olyan csimpánzról szól, akire rossz körülmények között találtak, beteg volt és haldoklott. Dr. Jane Goodall felkarolta, megmentette és meggyógyította. Most eljött a pillanat, hogy a csimpánz visszatérhessen természetes élőhelyére a vadonban. Azonban amikor kiengedték a ketrecből senki nem számított arra, ami történt.

Megható pillanat, ahogy a csimpánz búcsút vesz, és kifejezve háláját megöleli gondozóját. Igazi emberi pillanatok és nemcsak hitelt, hanem valószínűleg erőt is adnak a természetkutató munkájához. Minket nézőket pedig arra emlékeztet, hogy a szeretet, a hála, a köszönet az élet velejárója, amelyre még egy egyszerű állat is képes.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek