Napi LikeÍgy szólt százezrek ajkáról a székely himnusz Csíksomlyón! – VIDEÓ

Így szólt százezrek ajkáról a székely himnusz Csíksomlyón! – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Százezrek énekelték Csíksomlyók a magyar és székely hímnuszt, és mivel a Duna TV nem közvetítette a két megható pillanatot, ezért elhoztuk neked.

MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

Százezrek vettek részt a 2016-os Csíksomlyói búcsún, ahol idén Csintalan László tiszteletbeli kanonok, tiszteletbeli főesperes, csíkdelnei plébános mondott beszédet, fő témája a megbocsájtás volt, de kitért a család és a szülőföldön való maradás fontosságára is.

Az ünnepi szónok a megbocsátás szükségességére is kitért prédikációjában. Megemlítette: a szűzanya nem gyalázta szent fia kivégzőit, a megbocsátás ott volt a lelkében.

“Amikor az ő közbenjárását kérjük, (.) mindig legyen ott előttünk, hogy a megbocsátás, az Istennel való kapcsolatunk rendbetétele, és az embertársainkkal való kapcsolatunknak is a rendbetétele” – fogalmazott Csintalan László, aki szerint ki kell engesztelődnünk Istennel, és embertársainkkal.

Prédikációja végén a magyar és a székely himnusz szavait összekapcsolva jelentette ki: “kérünk Istenünk, álld meg a magyart, és ne hagyd elveszni Erdélyt.”

Ezt már láttad? Több százezren énekelték a magyar himnuszt Csíksomlyón! – VIDEÓ

Ezt már láttad? Így imádkozott több százezer magyar ember a Csíksomlyói búcsún! – VIDEÓ

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek