Napi LikeÍgy imádkozott több százezer magyar ember a Csíksomlyói búcsún! - VIDEÓ

Így imádkozott több százezer magyar ember a Csíksomlyói búcsún! – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Immár 449 éve minden évben összegyűlnek a zarándokok Csíksomlyón, hogy együtt imátkozzanak, képviseljék magyarságukat. Idén is több százezren vettek részt az ünnepi szentmisén.

MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

A Filantropikum csapata is ott volt a helyszínen, több videót is hoztunk olvasóinknak. Az idei prédikációt Csintalan László tiszteletbeli kanonok, tiszteletbeli főesperes, csíkdelnei plébános vezette, aki kijelentette, Isten azt akarja, hogy a szülöföldünkön éljük.

Beszédében hozzátette, hogy a csíksomlyói zarándoklatból kell erőt meríteni ahhoz, hogy a családdal, az egyházközösséggel és a néppel összekapaszkodva kérjük Isten áldását az életterünk betöltéséért, írja az MTI.

“Ne maradjon beszegezett ház, gyerek nélküli iskola, megfogyatkozó falu és város, megfogyatkozott ország és szülőföld. Be kell töltenünk életterünket” – hangsúlyozta a búcsú szónoka.

Csintalan László megbocsájtást hangsúlyozta beszédében, arra is kitért, hogy a szűzanya nem gyalázta meg Jézus kivégzőit, sírt mert anya volt, de a megbocsájtás ott volt a lelkében.

A csíksomlyói nyereben több százezren imádkoztam, ebből hoztuk el nektek a Hiszek egy Istenben-t. Fogadjátok szeretettel, nyitott szívvel és alázattal.

Nézd meg ezt is: Több százezren énekelték a magyar himnuszt Csíksomlyón! – VIDEÓ

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek