Idén is több százezren zarándokoltak ki szombat délelőtt a csíksomlyói hegynyeregbe. Immár 449 éve gyülekeznek pünkösd szombatján a zarándokok.

csiksomlyo2016-1

Szombat reggel a csíkszeredai Szék utcán tömött sorokban haladtak a zarándokok a csíksomlyói kegytemplom felé, ahonnan felkapaszkodtak a hegynyeregbe. A keresztalja alatt vonuló csoportok élén tábla jelezte a települések neveit. A tömegben megannyi magyar és székely zászló lobogott a szélben. Az idei búcsú ünnepi szónoka Csintalan László tiszteletbeli kanonok, tiszteletbeli főesperes, csíkdelnei plébános.

Csíksomlyón 449 éve gyülekeznek pünkösd szombatján a zarándokok annak emlékére, hogy a csíki székelyek a Tolvajos tetői csatában legyőzték János Zsigmond csapatait, amikor a fejedelem protestáns hitre próbálta kényszeríteni a székelyeket, írja az MTI.

“Összekapaszkodva imádkozunk itt, még inkább lelket és szívet melengető.” – mondta Csintalan László.

A búcsú egyik legmagasztosabb pillanata, amikor ezrek ajkáról szól tiszta szívvel és lélekkel a magyar és székely himnusz. Ezt az érzést próbáltuk elhozni és ízelítőt adni neked is kedves olvasónk, szánj rá másfél perc időt és figyeld az érzést, amit a szívedben érzel, amikor a felvételt hallgatod.

Ezt már láttad? Így imádkozott több százezer magyar ember a Csíksomlyói búcsún! – VIDEÓ

Ezt már láttad? Így szólt százezrek ajkáról a székely himnusz Csíksomlyón! – VIDEÓ

Nézd meg a videót és oszd meg minden magyar emberrel a Facebookon, hogy más is részesüljön a búcsú kegyelméből.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.