OtthonÍgy szabaduljunk meg egyszerűen a hangyáktól

Így szabaduljunk meg egyszerűen a hangyáktól

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legjobb háztartásban is előfordul, hogy hangyák lepik el a konyhát, hagymát, vagy éppen a hálószobát. Ilyenkor sokan a rovarirtókat hívják, ám vannak jól bevált házi módszerek, amelyek segítségével könnyen megszabadulhatunk a nem kívánt rovarok társaságától. Az egyik legismertebb a bórax és cukor keverékéből álló mérgező csali.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A cukor mágnesként vonzza a hangyákat. A dolgozók pedig serényen behordják a fészekbe a mérgező cukros galacsinokat, ahol jó eséllyel az összes hangya érintkezik vele. Három az egy arányban vegyítsünk össze porcukrot bóraxszal, töltsünk meg néhány műanyagpalack kupakot, és helyezzük el azokat a hangyák által használt útvonal mentén.

Ha gyerekünk, házi kedvencünk van, akkor jobb óvatos lenni a fenti módszerrel, ezért keverjünk össze egy pohár meleg vizet egy fél csésze cukorral és három evőkanál bóraxszal. Vattacsomókat mártsunk a keverékbe, és azokat helyezzük minél közelebb a hangyák útvonalához.

Egy másik lehetőség, hogy ecettel szórjuk meg azt a felületet, ahol gyakran látunk hangyákat. A hangyák ki nem állhatják az ecet szagát, így nemsokára költözni fognak.

A hangyák e mellett a fokhagymát, a zsályát, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a babaport sem kedvelik, ezért bátran szórjunk ezekből azokba a lyukakba, ahonnan elő szoktak bújni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek